Het lekkerste eten van Untold Festival 2022

Food Court - Untold 2022
Photo credits: Monique Biermans

Foodies opgelet! Smikkelen en smullen geblazen in Cluj-Napoca op Untold Festival 2022. Je dompelt je onder in een uitgebreid scala aan eetopties op het Roemeense festival. Sinds dit jaar is er een heus, nieuw eetdorp bijgekomen. Zoveel opties, je zou bijna denken dat je op een food truck festival belandt bent. Wat is er zoal te verkrijgen en wat kost het? Wij zochten het maar al te graag voor je uit.

Vlakbij de mainstage is een stukje terrein speciaal vrij gemaakt voor een knus pleintje, sfeervol verlicht met lampjes. In het midden vind je een bar, waaronder ook een speciaal gedeelte voor de wijnliefhebber. Rondom het middelpunt is er een soort terras gemaakt waar mensen gezellig van hun maaltijd zitten te genieten. Het geeft een knus gezicht en verbazingwekkend genoeg zit het er rond middernacht nog steeds propvol met etende bezoekers.

Wat ons opvalt is dat alle medewerkers op de eetstands goed op de hoogte zijn van dergelijke allergenen, bij sommige staat het zelfs bij het product erbij vermeldt. Dit scoort wel pluspunten. En super fijn, er zijn tevens genoeg plantaardige opties. Yummie!

De speciale Untold Magic Burger

Untold 2022 Magic burger
Photo credits: Monique Biermans

Untold heeft speciaal een magische burger laten ontwikkelen. Een burger met een inktzwart broodje. Het ziet er een beetje vreemd uit, want je zou al snel denken dat de bun verbrand is. De zwarte kleur komt door inktvisinkt, dit proef je overigens niet terug in de burger. De black angus burger is afgetopt met truffelmayonaise, uien compote met gebakken appels, ijsberg sla, geroosterde tomaten en cheddar kaas. Het smaakt betoverend lekker!

 • Prijs Untold Magic Burger: €8,10

Zoete inval: Crepes van Yep ‘n Yo

Untold 2022 crepe
Photo credits: Monique Biermans

Niet geheel onbelangrijk: toetjes! Want zoetigheden mogen niet ontbreken op een festival. De crepes die je bij de stand van Yep ‘n Yo krijgt zijn goddelijk. Zo krijg je er een simpele crepe met Nutella, maar kun je ook all in gaan door eentje te nemen met alles erop en eraan. Bijvoorbeeld door te kiezen voor de J Berry: gevuld met o.a. slagroom, banaan, bessen en pindakaas.

 • Prijs crepe Nutella: €4,50
 • Prijs J Berry crepe: €5,69

Een droom die uitkomt: McDonald’s op een festival

McDonalds McFlurry - Untold 2022
Photo credits: Monique Biermans

Al van ver zie je hem schitteren, de welbekende, grote lichtpaal met een ‘M’. Ja, je leest het goed! Er is een McDonald’s te vinden op Untold. Ga voor een Big Mac of geniet van een Double Cheeseburger. Er staan ook aparte McFlurry kraampjes verspreidt over het hele terrein. Perfect voor de late night cravings.

 • Prijs McFlurry: €5,00
 • Prijs BigMac: € 7,11
 • Prijs Double Cheeseburger: € 6,10

Lekkere bakkerij met nog fijnere prijzen: Fornetti

Fornetti op Untold 2022 bakkerij
Photo credits: Monique Biermans

Fornetti, een bekende naam in Roemenië. De bakkersketen staat bekend om haar hartige en zoete, verse broodjes. Een hit op Untold als je het mij vraagt, de truck heeft elke dag een flinke rij staan. Dit zal ook komen doordat het erg interessant geprijsd is. Ondanks dat er veel mensen staan, is de doorloop vrij snel en geniet je binnen de kortste keren van een vers broodje.

 • Gemiddelde prijs per 100 gram broodjes: € 1,50

Geen halve liters bier, maar halve liters gin tonic: de buckets

Bucket gin tonic op Untold 2022
Photo credits: Monique Biermans

De emmertjes zijn een fenomeen op de weide van Sziget, maar hier op Untold begint het ook een hype te worden. Diverse mixdranken in rode, 500 ml emmertjes met meerdere rietjes, gezellig om te delen met je beste vrienden maar zeker net zo handig om lekker voor jezelf te houden. Vooral als je geen zin hebt om vaak naar de bar te moeten lopen. Naast de gin tonic krijg je de emmertjes ook nog in mojito en rum cola.

 • Prijs 500 ml bucket gin tonic: €13,00
 • Plantaardig eten: Nutriento

  Local Vegan Healthy Untold 2022 Vegan eten
  Photo credits: Monique Biermans

  Tussen alle eetopties zijn er ook genoeg vegan mogelijkheden. Een compleet vegan menu vind je bij Nutriento. Hun slogan is ‘Get your dose of energy’ en dat doen ze door de festivalgangers te voorzien van genoeg voedingswaarden om eindeloos te kunnen pieken. Heerlijke wraps, burgers of een vitaminerijke smoothie, het is er allemaal!

 • Prijs Magic Forest plantaardige burger: €8,53
 • Untold Festival Logo

  Untold Festival 2022

  Locatie
  Roemenië
  Cluj-Napoca, Roemenië
  Datum 4-7 augustus 2022
  Line-up
  J Balvin
  Hardwell
  Tickets Niet meer beschikbaar.