In beeld: de nieuwe ‘brug des levens’ van Lowlands 2022

De Brug des Doods is weg! Vandaag konden Lowlands-bezoekers eindelijk de nieuwe, geasfalteerde brug over de N306 in gebruik nemen. Geen eindeloos geploeter meer, maar een gestroomlijnde looproute die voor iedereen een verademing lijkt. Na een paar uur in de rij sjees je zo de brug over op zoek naar een mooie campingplek.

Je zou haast vergeten dat je vroeger de grootste prestatie van Lowlands moest leveren nog vóórdat je überhaupt één stap op het festivalterrein had gezet. Op de vermaledijde ‘Brug des Doods’ is dan ook menig ego gesneuveld. Vooral de festivalgangers die dachten de wetten van de natuur te slim af te zijn door hun volledige inboedel op een steekwagentje te binden, kregen op deze ijzeren draak de spreekwoordelijke wind van voren. Dat alles is gelukkig verleden tijd. Met een verse laag asfalt loopt dit jaar alles letterlijk en figuurlijk op rolletjes.

Dodenherdenking

Aan de weerskanten van het viaduct prijken zwart-wit beelden ter nagedachtenis aan het leed dat jarenlang als een zwarte donderwolk boven de Spijkweg hing. Op de foto’s zien we diverse stillevens van bezoekers die met het zweet op het voorhoofd de steile metalen trap trotseren. De Brug des Doods mag dan wel jarenlang een enorme kwelling zijn geweest, maar afscheid nemen zonder knipoog, dat is zelfs op Lowlands 2022 een brug te ver.

Mis niks van Lowlands 2022

Festileaks doet uitgebreid verslag van Lowlands 2022. De hele week warmen we je op voor het festival in Biddinghuizen met voorbeschouwingen. Tijdens het weekend lees je reviews van de grootste acts. Ook delen we de hoogtepunten per dag en brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vanaf het terrein. Achteraf kun je weer stemmen op het Festivalrapport en maken we de Top 25 volgens het publiek bekend. Luister ook naar een speciale episode van De Festivalpodcast.

Lowlands Logo

Lowlands 2002

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 23-25 augustus 2002
Tickets Niet meer beschikbaar.