Waarom de bezoekers zo van FEST Festival houden: “Hier is iedereen welkom”

Op 10 augustus 2022 openden voor de derde keer de poorten van FEST Festival 2022 in Chorzów, Polen. Gedurende de 4 dagen vol muziek, verzamelden zich er voor het festival ongeveer 35.000 mensen die helemaal uit hun dak gingen in het prachtige Silezische Park.

Tussen 10 en 13 augustus 2022 vroegen we de festivalgangers waar ze vandaan komen en waarom ze nou juist voor Fest Festival hadden gekozen. Wat was nou het meest verrassende moment en welk concert bezorgde hen het meeste kippenvel. Kortom wat waren de hoogtepunten volgens de bezoekers?

Photo credit: Martyna Frelich / Festileaks

Sebastian: Nothing But Thieves

“Ik heb het hele jaar op ze gewacht! Nadat Nothing But Thieves vorig jaar niet kon optreden op het festival, wist ik dat ik naar de volgende editie moest komen.” zegt Sebastian, die stond te springen in de moshpit.

Nothing But Thieves was aangekondigd op Fest Festival 2021, maar vanwege covid-beperkingen wordt de band die editie vervangen door de Nederlandse rockband Kensington. Het concert werd gevuld met hits als ‘Amsterdam’, ‘Impossible’ en Futureproof’.

Photo credit: Martyna Frelich / Festileaks

Kate: Ballroom

“Dit podium betekent veel voor mij, omdat we in Polen geen veilige ruimte hebben voor onafhankelijkheid, individualisme en creativiteit. Hier is iedereen welkom om zich te uiten, zelfs als we anders zijn”, zegt Kate.

We ontmoetten Kate bij het optreden van de drag queen Trinity The Tuck,. Ze is verrast dat voor deze editie de organisatie heeft besloten een nieuw queerpodium toe te voegen. Op Love Baazar waren er optredens van drag queens, voguing houses en zelfs een Ballroom!

Photo credit: Martyna Frelich / Festileaks

Andrew: Stromae

“Zijn optreden was perfectie, de show was tot in het kleinste detail gepland. Hij betoverde het hele publiek met zijn optreden” zegt Andrew, die de hele dag wachtte om op de eerste rij te zitten voor de zaterdag headliner Stromae.

De Belgische zanger was voor de eerste keer in Polen en het lukte hem het grootste publiek voor zich te winnen tijdens het festival. Stromae verraste de Poolse festivalgangers met een gezamenlijke dans op het nummer ‘Santé’, een robothond en visuals, die het hele concert verfraaiden.

Photo credit: Martyna Frelich / Festileaks

Stanislaw: Large Dance Circle

Bij Large Dance Circle, een van de podia met elektronische muziek, ontmoetten we Stanislaw, een Tsjechische tiener, die met zijn vriendin naar het festival was gekomen. “Ik ben blij dat het podium weer terug was waar het hoort. De sfeer tussen de prieeltjes met de lichten en de muziek was onbeschrijfelijk”, voegde hij eraan toe.

Vorig jaar moest het podium wegens verbouwingen worden verplaatst naar het buitengebied van het terrein. Gelukkig stond het podium van de Grote Danscirkel dit jaar weer op het centrale punt van de festivalzone van het park, die de twee kleinere danscirkels en verschillende prieeltjes omvatte.

Victoria: The Chainsmokers

Het beste concert voor Victoria was op de vrijdagavond op de Main Stage te vinden: The Chainsmokers. “Dit concert was een absolute knaller! Ik heb er geen spijt van dat ik het kaartje last minute heb gekocht, hun concert was gevuld met de grootste hits aangezien ik geen tijd had om een pauze te nemen!”

Victoria, een 20-jarige studente uit Warschau, zag op de eerste dag van het festival de Instagram stories van haar vrienden vol foto’s van kunstinstallaties en de sfeer die er hing. Ze kon het niet laten om zo’n kans te missen en wilde deel uitmaken van het festival.

Fest Festival Logo

Fest Festival 2022

Locatie
Polen
Chorzów, Polen
Datum 10-13 augustus 2022
Line-up
The Chainsmokers
Yung Lean
Woodkid
Tickets Niet meer beschikbaar.