Advertisement

De favorieten van Best Kept Secret-directeur Maurits Westerik

main stage bks 2022 hart
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Na de editie van 2019 is Maurits Westerik festivaldirecteur bij Best Kept Secret en deze zomer was het dan eindelijk zo ver. De eerste editie waar hij aan het roer mocht staan en al het moois mocht overzien! Wij spraken Maurits over de artiesten die volgens mij een mooie plek in de Festivalact Top 100 verdienen.

Festileaks is weer op zoek naar de beste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100!
Breng je stem uit en selecteer jouw top 10 festivalacts van 2023!

Jessie Ware

Jessie Ware

”Bij het programmeren dit jaar, waren er veel acts waarbij we niet konden afgaan op de recente optredens. Er moest vertrouwd worden op het album of verhaal dat was neergezet daar omheen. Jessie Ware viel ook met één been in deze categorie. Haar nieuwste album werd goed ontvangen, maar dat weet je niet een jaar van tevoren bij het boeken. En alleen maar mooier dan dat die kleine gok zorgt voor een van de beste optredens van het festival! Met ook veel dankbaarheid vanuit de artiest voor de spot die ze kreeg in de TWO.”

Fontaines D.C.

Fontaines D.C. hebben de verwachtingen helemaal waargemaakt. Ze hebben de opgespaarde energie, spanning en anticipatie om weten te zetten in een show waar iedereen van weet te genieten. Aan de ene kant ingetogen en aan de andere kant juist hard knallen, een combinatie die ze op het lijf is geschreven. Wat dit optreden extra mooi maakte, vond ik de plaatst die ze innamen op de dag. Fontaines D.C. die als nieuwe generatie komt kijken, en het stokje daarna over geeft aan The Strokes.”

King Gizzard & The Lizard Wizard

Photo credit: Sergio Albert / Primavera Sound 2022

”De bonk aan energie die deze mannen met zich meebrachten was geweldig. Er heerste een euforisch gevoel onder het publiek dat geen seconde pauze kende tijdens het optreden. Met natuurlijk als hoogtepunt de zegetocht die door de zanger werd gemaakt tijdens het laatste nummer. Crowdsurfend naar het meer toe, een baantje trekken daar, om vervolgens terug het podium op te klimmen om het nummer af te maken. En net als Fontaines D.C. staat deze band symbool voor de nieuwe generatie artiesten die eraan komt.”

Parquet Courts

Parquet Courts
Photo: Ebru Yildiz

”Bij het optreden van Parquet Courts kwam op en top naar voren waar we met z’n allen al twee jaar op aan het wachten waren. Als geen ander wisten zij het terug-van-weggeweest-gevoel neer te zetten. Vanaf de eerste nooit was het raak en twee jaar aan energie kwam los in een optreden van een uur. Ik heb ze gezien op Hear Hear, een nieuw festival in Hasselt, België.

‘’En daarnaast nog genoeg ander moois op de festivalweides; Goldband die de hele Alpha omver blies op Lowlands, SONS op Into the Great Wide Open, Genisis Owusu, Amenra, om er maar een paar te noemen

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.