Festivalacts Top 100: Deze acts halen de lijst nu nét niet

Noisia
Photo: Frederiek Bosch

Muziek is helemaal geen wedstrijd, maar óh wat is het lekker als jouw favoriete act straks in de Festivalacts top 100 van 2022 staat. En óh wat is het zuur als jouw lievelingsartiest het nét niet haalt. Hierbij een aanmoediging voor jullie favoriete acts die buiten de boot dreigen te vallen. Moet hier verandering in komen? Dan kan je daar tot en met 22 september iets aan doen.

Festileaks is weer op zoek naar de beste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100!
Breng je stem uit en selecteer jouw top 10 festivalacts van 2023!

Photo: Kamiel Scholten/Festileaks

Parcels

Waar Parcels de neiging heeft om alle woorden aan elkaar te schrijven, gaan wij dat hier niet doen. Dan is het namelijk onmogelijk om dit stuk te lezen en gaat Parcels de Festivalacts top 100 niet halen. En met een reden willen we dat niet. Want de funky riffs van nummers als ‘Tieduprightnow’ en ‘Overnight’ doen elke festivalbezoeker alle zorgen vergeten. En met festivalanthem ‘Somethinggreater’ hebben ze een perfecte closer van hun set. Jammer dat ze deze juist op Rock Werchter niet konden spelen.

Altin Gün

Exotisch Nederlands trots! De Turkse band Altin Gün uit Amsterdam heeft deze zomer niet stilgezeten. Onder andere festivalkrakers Rock Werchter, Primavera Sound, Lowlands en Best Kept Secret stonden op hun uitgebreide programma. Het zou dus zonde zijn als deze prominente naam op de internationale festivalaffiches de Festivalacts top 100 niet haalt. De twijfel is hoorbaar; was het dan niet goed genoeg? Bekijk hierboven twee nummers met Süpürgesi Yoncadan terug en die twijfels zijn meer dan weggenomen.

The Chats

Wij weten het eigenlijk wel zeker. Het gaat The Chats helemaal niks boeien of zij in de lijst komen. Deze Australische “wij hebben schijt aan alles” punkband is bekend geworden met hun (internet)hit ‘Smoko’. En is op die voet stug door gegaan de laatste jaren. Geef The Chats een biertje, drie akkoorden en een bullshit onderwerp om over te zingen en niks blijft meer veilig.

Noisia
Photo: Frederiek Bosch

Noisia

Noisia sluit af, voor goed. Nog één laatste album en nog één optreden op Lowlands. Het was een afscheidsfeestje om nooit te vergeten. Noisia is een legendarische naam in de internationale drum and bass wereld, maar is aan de andere kant de bescheiden Groningse act gebleven. En dat maakte dit laatste optreden emotioneel indrukwekkend. Aan de ene kant stond de grote Skrillex tijdens dit concert naast hun op het podium. Aan de andere kant riep Noisia de medewerkers van Simplon, de Groningse concertzaal die 22 jaar Noisia’s huis is geweest, het podium op. Eigenlijk verdienen ze door deze waardige carrière afsluiter al een plek in de lijst, Maar wat ging het ook nog eens gruwelijk los op de zondagnacht van Lowlands.