Kijk terug: Volbeat op Graspop 2022

festivalacts top 100 van 2022
Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Al ruim 20 jaar laten de mannen van Volbeat menig festivalweide op zijn grondvesten schudden met hun rockabilly metal. Bij het optreden van Volbeat op Graspop 2022 was het opnieuw raak. Dankzij de scheurende gitaren en het swingende stemgeluid van frontman Michael Poulsen schieten de moshpits als paddestoelen uit de grond. De Denen zijn daarmee misschien wel een waardige kandidaat voor de titel ‘Festivalact van 2022’. Volbeat For Evigt!

Festileaks is weer op zoek naar de beste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100!
Breng je stem uit en selecteer jouw top 10 festivalacts van 2023!

Bekijk Volbeat op Graspop Metal Meeting 2022

Servant of the Mind

In december 2021 verscheen het meest recente studiowerk Servant of the Mind, waarvan in Dessel maar liefst vier tracks de revue passeerden. Met dit nieuwste wapenfeit zetten ze hun bewezen koers voort: catchy hardrocknummers met af en toe een bombastische metalbreak. Voorafgaand aan ‘Shotgun Blues’ vraagt Poulsen een beetje spottend: “Wie van jullie heeft het album al gekocht?” en telt vervolgens vijf handjes in de lucht. Toch wordt het nieuwe materiaal uitstekend ontvangen door het publiek op Graspop 2022. Zowel de fans als de critici zijn het erover eens: er zit nog zeker geen sleet op de rijke carrière van Volbeat.

Volbeat
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Een knipoog naar Elvis en Johnny Cash

Het mag geen geheim heten dat Volbeat zijn inspiratie haalt uit het werk van grootheden als Elvis Presley, Johnny Cash en Metallica. De setlist staat dan ook bol van subtiele – en minder subtiele – verwijzingen naar deze idolen. Zo wordt ‘Sad Man’s Tongue’ vooraf gegaan door een stukje ‘Ring of Fire’ en is het nummer ‘Pelvis On Fire’ natuurlijk een integrale knipoog naar de beweeglijke heupen van grootmeester Elvis. Het definieert de signature sound van de formatie uit Kopenhagen.

Is Volbeat echt één van jouw favoriete festivalacts van 2022? Steun ze dan door jouw stem uit te brengen op de Festivalacts Top 100!

Stem nu op jouw favo act van 2022 voor de Festivalacts Top 100!

De bladeren vallen van de bomen af, de laatste witte was is gedraaid. Het festivalseizoen van 2022 zit erop. Tijd voor de eindafrekening! Na twee magere livemuziek-jaren sluiten we eindelijk weer af met een reguliere Festivalacts Top 100. Hierin gaan we samen op zoek naar de beste festivalact van dit jaar. Wat waren volgens jou de vetste festivalacts van 2022? Waar wacht je nog op? Snel naar die stempagina en stemmen maar!

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2022

Locatie
België
Dessel, België
Datum 16-19 juni 2022
Line-up
Sabaton
Within Temptation
Korn
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy