Queens of the Stone Age komt binnenkort met nieuwe tourdata

Rock Werchter 2018
Photo: Festileaks

Waar en wanneer is nog onduidelijk, maar één ding is zeker: Queens of the Stone Age gaat binnenkort nieuwe tourdata bekendmaken. Hiermee is het meteen een kanshebber voor festivals in Nederland en België.

De website van de Amerikaanse band is vandaag stilletjes aangepast. Geen aankondiging, maar wel een lijst met nog onbekende plekken en data onder de knop ‘tour’. Ook zijn de profiel- en omslagfoto’s op Facebook veranderd. Onder het kopje tickets staat ‘available soon’; het lijkt er dus op dat we niet lang meer op een officiële aankondiging hoeven te wachten.

Bron: qotsa.com

Rock Werchter en Pinkpop?

Een nieuwe Queens of the Stone Age tour betekent wellicht een boeking voor verschillende festivals, waaronder Rock Werchter en Pinkpop. De band zou dit jaar op beide festivals optreden, maar zegde af wegens gewijzigde tourplannen. Het nieuws kwam rond hetzelfde moment dat de rechtszaak tussen zanger Josh Homme en zijn ex-vrouw van start ging. Nu nieuwe tourdata in de pijplijn zitten, zou het goed kunnen dat de heren als goedmakertje naar een deel van die gecancelde stops komen.

QOTSA stond al meerdere malen op de festivalsweides van Werchter en Langraaf. Maar ook Lowlands, Pukkelpop en Down The Rabbit Hole zijn geen onbekend terrein. Josh en co. traden in 2018 voor het laatst op in Nederland en België. In 2021 moesten zij ook hun concert op Reading & Leeds annuleren, ditmaal vanwege het coronavirus.