ADE 2022: Peggy Gou doet de RAW Factory uit z’n voegen barsten

Peggy Gou - Audio Obscura x Gou Talk @ RAW Factory, ADE 2022 / Amsterdam Dance Event
Foto: Kirsten van Santen

Het werd donderdag op een bepaald moment zo druk bij Peggy Gou op Audio Obscura dat de muziek even moest worden stilgelegd. Nochtans hadden de organisatoren met Eris Drew en Octo Octa stevige concurrentie voorzien.

Dat de Zuid-Koreaanse Berlijnse Peggy Gou razend populair is, hadden de organisatoren van de Audio Obscura events duidelijk al in de gaten, want ze boekten haar maar liefst twee keer voor deze editie van Amsterdam Dance Event: donderdag voor een event in de RAW Factory, zondag voor een party bij zonsopgang in The Loft.

Eris Drew & Octo Octa - Audio Obscura x Gou Talk @ RAW Factory, ADE 2022 / Amsterdam Dance Event
Foto: Kirsten van Santen

Bovendien hadden ze op deze donderdag recht tegenover haar twee andere fel fonkelende sterren van het hedendaagse feestfirmament geprogrammeerd, het onweerstaanbare DJ-stel Eris Drew en Octo Octa. Die deden vanaf het moment dat de naald van de platendraaier neerdaalde op de eerste van hun collectie vintage vinylplaten hun uiterste best om de ondergrondse garage aan het dansen te krijgen.

Zelf dansten ze uitgelaten, met brede gebaren en een nog bredere glimlach, op de knotsende, ouderwetse housetunes die ze met goedgemikte scratches. een tik tegen de crossfader of gewoon de nodige branie naadloos aan elkaar regen. Hun inmiddels typerende duik in de klanken – niet de hits! – van de populaire dance uit de 90s – was vooral leuk wanneer ze er meteen ook maar een onbehouwen breakbeat of een aanstekelijk leeghoofdige vocal tegenaan gooiden. De meer rechtlijnige instrumentale tracks waren soms wat te doordeweeks naar onze smaak.

Peggy Gou - Audio Obscura x Gou Talk @ RAW Factory, ADE 2022 / Amsterdam Dance Event
Foto: Kirsten van Santen

Maar hoezeer de dames zich ook uitsloofden, uiteindelijk liep de garage langzaam maar zeker half leeg richting de hangar waar Peggy Gou aan haar set zou gaan beginnen. Ook zij gooide er naderhand een paar stevige raveklassiekers tussen – recyclage is weer superhip in de dance vandaag – maar zelfs de meest quirky tracks in haar set klonken aanzienlijk scherper, grootser en soms ronduit episch, zonder ooit in bombast of plat effectbejag te vervallen. Het was een meeslepend geheel, al was dansen op veel plekken een beetje lastig door de drukte – ademen soms ook.

Het valt te vrezen dat dit de laatste editie was waarop Gou in deze redelijk intieme setting te zien was, en dat de zalen vanaf nu veel groter zullen worden. Tickets voor het feest in de loft worden inmiddels voor meer dan 100 euro doorverkocht. Hopelijk is het daar zondag wat minder vol dan op deze bijzonder drukke donderdagavond.

Wat vind jij van Amsterdam Dance Event 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Amsterdam Dance Event 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore
Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2022

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 19-23 oktober 2022
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.