Geen Europese zomerfestivals voor Ed Sheeran

Na de uitgebreide tournee die Ed Sheeran dit jaar deed in Europa richt hij binnenkort het vizier op Amerika. De Britse zanger heeft een lange tournee bekendgemaakt die hem vanaf mei 2023 tot september 2023 door de Verenigde Staten voert.

De tournee staat in het teken van het vorig jaar verschenen album = (Equals). Zijn vierde wapenfeit in de Mathemetics-serie gaat gepaard met wereldwijde concertreeksen langs alle continenten. Ondanks dat de nieuwe tour vijf maanden duurt telt deze slechts 21 optredens. Daarmee lijkt Ed Sheeran al voor te sorteren op extra data vanwege uitverkochte shows. De voorprogramma’s tijdens de tournee worden verzorgd door onder andere Khalid en Russ.

Geen Europese zomerfestivals

En daarmee kunnen we Ed Sheeran en zijn support acts direct afschrijven voor een positie op de Europese zomerfestivals. Ondanks dat hij dit jaar uitverkochte shows gaf in de Johan Cruijff ArenA en het Koning Boudewijnstadion was hij ook nooit vies van het spelen op festivals. Zo gaf hij een optreden tijdens Sziget 2019 en gaf hij het jaar daarvoor een optreden in het Festivalpark van Werchter. De Europese fans van de rossige zanger zullen nog even geduld moeten hebben.

Noord-Amerikaanse tournee van Ed Sheeran

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam