Advertisement

5 handige technische snufjes voor op festivals

Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Festivalcultuur is altijd aan veel veranderingen onderhevig geweest. Als er ergens wordt ingespeeld op de laatste trends, is het op festivals. Dat geldt voor muziek, kleding en uitgaan, maar ook de technologie. In dit artikel lees je vijf situaties waarbij technologie en festivals hand in hand gaan. Doe er je voordeel mee!

Wifi op festivals

Natuurlijk neem je altijd je telefoon mee naar een festival. Niet alleen om met je vrienden in contact te blijven, maar ook om foto’s en filmpjes te kunnen maken. Als je op een festival bent met gratis openbare wifi, moet je daar alleen mee verbinden als je een VPN gebruikt. Zo weet je zeker dat jouw gegevens extra goed beveiligd zijn tegen mensen met verkeerde bedoelingen. Ben je nog niet bekend met wat een VPN is? Dan kun je online meer dan voldoende informatie vinden, er staan tal van artikelen zoals deze Surfshark ervaring online.

Drukte in de gaten houden

Dit jaar heeft de Amsterdamse Museumnacht voor het eerst een app waarmee je je bezoek kunt plannen. Vorig jaar stonden er overal flinke rijen, waardoor veel bezoekers uiteindelijk veel minder plekken hebben bezocht dan ze van plan waren. Dit jaar kan die teleurstelling worden voorkomen doordat je in de app real-time kunt zien hoe druk het op een locatie is. Het is de bedoeling dat mensen daardoor beter inzicht krijgen in hoe ze hun avond optimaal kunnen inplannen.

Vrienden vinden

Een andere app die de festivalcultuur flink heeft veranderd is Find My Friends. Deze app kun je gebruiken om je locatie met je vrienden te delen, zodat je elkaar niet langer de hele tijd kwijtraakt. Zodra je de app opent zie je op een kaartje meteen waar je vrienden zijn en je kunt ook je eigen locatie delen. Hierdoor ben je veel minder tijd kwijt aan het elkaar zoeken en kun je je richten op dat waar je echt voor gekomen bent.

Makkelijker betalen

De trend om zonder cash te betalen heeft ook de festivals bereikt. Voorheen moest je soms wel urenlang in de rij staan om muntjes te scoren, die vervolgens net op zijn als je nog een rondje wil halen. Tegenwoordig zet je gewoon een tegoed op een speciale betaalkaart of een armbandje of betaal je via je smartphone. Het systeem werkt nog steeds pre-paid, maar je saldo opladen gaat wel veel gemakkelijker.

Festivallen op je bank

Dit jaar was de festivalzomer binnen en buiten Nederland drukker dan ooit, waardoor de kans best groot is dat je een paar van je favoriete artiesten hebt gemist. Veel festivals vonden plaats op dezelfde dag en met de hoge ticketprijzen moesten veel fans ook kiezen waar ze hun geld voor over hadden.

Veel aanbieders hebben er daarom voor gekozen om ook online toegangskaarten te verkopen. Je krijgt dan een link waarmee je toegang krijgt tot een livestream, zodat je toch nog bij het concert van je favoriete artiest kunt zijn.

Conclusie

Waarschijnlijk had je er nog niet bij stil gestaan hoe veel invloed technologieën de laatste jaren hebben gehad op hoe festivals eruitzien. Ze hebben ervoor gezorgd dat je beter kunt plannen en betalen, maar ook dat je niet altijd meer de deur uit hoeft. Het maakt niet uit op wat voor manier je een digitale connectie met je favoriete festival maakt, als je het maar veilig doet!