Bassist Guns N’ Roses bevestigt optreden Glastonbury 2023

GNR

De bassist van rockband Guns N’ Roses, Duff McKagan, bevestigt de geruchten. Eind juni is de band te zien op Glastonbury 2023.

Dat vertelt de rockster in een radioshow in Queensland, ‘Three Chords & The Truth’. De interviewer en McKagan hebben het eerst over BST Hyde Park, een eerder aangekondigde show van Guns N' Roses. Daarna doet de bassist er nog een schepje bovenop: And Glastonbury’s gonna be iconic, we’re gonna be announcing some shows you guys… at some point we’ll be announcing a bunch of stuff.“ Hiermee is de band een van de eerste namen die het publiek verzekert van een optreden.

Grote namen

Er gaan al langer geruchten dat Guns N’ Roses op Glastonbury 2023 zal optreden. De band is op dat moment in de buurt. Guns N’ Roses is naast Elton John een van de eerste namen die bevestigd zijn op het festival. Het grootste festival in de UK staat bekend om hun line-ups. Ook vorig jaar stelde Glastonbury niet teleur met hun programma. Toen stonden onder andere Billie Eilish, Paul McCartney en Kendrick Lamar te shinen op de Pyramid Stage.

Guns N’ Roses is al decennialang een fenomeen in de rockindustrie. Met name de platen ‘Sweet Child O’ Mine’, ‘November Rain’ en ‘Knockin’ On Heavens Door’ werden met veel lof ontvangen. Dat niet alleen, de band bracht 87 singels uit die meer dan 100 miljoen keer verkocht zijn.

Photo: Kris Williams

40e editie

Naast fantastische headliners, biedt Glastonbury een breed scala aan verschillende muziekgenres voor jong en oud. Je kunt daarnaast zelfs op grote schaal van circus, theater en cabaret genieten. Het populaire festival was toonaangevend voor een hoop festivals die erna kwamen, na de primeur in 1971. Glastonbury werd overigens niet élk jaar gegeven na hun eerste keer. Komend jaar viert het evenement haar 40e editie. Check de website van Glastonbury voor meer informatie over het festival.