Dua Lipa komt ‘snel’ met nieuwe muziek; heeft globaal plan tot 2025

Dua Lipa werkt hard aan haar derde album, de opvolger van Future Nostalgia uit 2020. Dat bevestigt ze tijdens haar keynote interview op Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Gevraagd naar nieuwe muziek, licht Dua Lipa een tipje van de sluier op: ‘Het wordt wederom een popalbum. Daar ga ik geen afscheid van nemen. Songtekstwijs is er een bepaald thema.’

Het klinkt daarmee alsof Dua Lipa 3 een vervolg wordt op de sound van Future Nostalgia. ‘Het zijn wederom positieve songs om op te dansen. Maar het is wel wat volwassener, dat ook logisch is omdat het op persoonlijke ervaringen is gebaseerd. Dus waar ik ben gegroeid, is de muziek dat ook.’

Release date

Wanneer we de tracks precies kunnen verwachten blijft vaag. ‘Ik probeer op het punt te komen dat ik trots genoeg ben om het de wereld in te brengen. Laten we het houden op: binnenkort. Haha, dat is waarschijnlijk het vaakst herhaalde woord van iedere artiest hè? Maar echt: binnenkort. Ik wil het graag uitbrengen. Snel!’

Het nieuwe album zal niet in 2023 mee op tour worden genomen. ‘Dit wordt geen jaar om te touren. Maar ik ben wel vooruit aan het plannen. De agenda loopt inmiddels al tot 2025.’ Dat klinkt alsof we Dua Lipa shows kunnen verwachten vanaf 2024. We kunnen niet wachten!

Eurosonic Noorderslag Logo

Eurosonic Noorderslag 2023

Locatie
Nederland
Groningen, Nederland
Datum 18-21 januari 2023
Line-up
Coloray
Mainline Magic Orchestra
Merol
Tickets Niet meer beschikbaar.