Dua Lipa volgende week naar Eurosonic 2023 in Groningen

Dua Lipa komt naar Groningen! Niet om op te treden, maar voor een keynote interview tijdens het conferentiedeel van Eurosonic Noorderslag 2023. Het festival dat ze mede heeft opgericht, Sunny Hill Festival, is bovendien genomineerd als Best Medium Sized Festival en Best New Festival bij de European Festival Awards.

De European Festival Awards worden tijdens Eurosonic Noorderslag uitgereikt: op woensdag 18 januari. Het nieuw aangekondigde interview vindt plaats op zaterdag 21 januari. Kijk dus niet raar op als je Dua Lipa door Groningen ziet lopen in de tussentijd!

Sunny Hill Festival wordt sinds 2018 in thuisland Kosovo georganiseerd door Dua Lipa en Dukagjin Lipa, haar manager en vader. Het festival had door de jaren heen onder andere Miley Cyrus, J Balvin, Calvin Harris, Martin Garrix en natuurlijk Dua zelf op de line-up. Meer dan 140.000 mensen kochten een kaart voor de editie in 2022.

Dua Lipa kent de weg gelukkig al een beetje in Groningen. Ver voordat ze de superster was die ze vandaag is, stond ze in 2016 zelf als talent op Eurosonic.

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag 2023 vindt plaats van 18 tot en met 21 januari. De Europese muziekindustrie daalt dat weekend af naar Groningen, want daar spelen honderden nieuwe talenten op het showcasefestival. Zij zijn op zoek naar de meest veelbelovende acts voor hun festivals en zalen.

Los van de optredens in de avond, vindt overdag een conferentie plaats. Daar spreken professionals tijdens verschillende panels over de stand van zaken in de festival- en muziekindustrie.

Er zijn nog tickets beschikbaar voor zowel het festivaldeel als het conferentiedeel. Bekijk voor alle info op de site van ESNS.

Later deze week verwacht je op deze site onze tips voor Eurosonic, voor Noorderslag en voor de conferentie. Natuurlijk ben je bij Festileaks ook aan het juiste adres voor verslag van alles wat er in Groningen staat te gebeuren later deze maand.

Eurosonic Noorderslag Logo

Eurosonic Noorderslag 2023

Locatie
Nederland
Groningen, Nederland
Datum 18-21 januari 2023
Line-up
Coloray
Mainline Magic Orchestra
Merol
Tickets Niet meer beschikbaar.