Mumford & Sons bevestigen eerste festival voor 2023

Mumford & Sons - Pinkpop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Pinkpop 2019)

Mumford & Sons is terug na een veelbewogen pauze. Na het vertrek van bandlid Winston Marshall leek de toekomst van de folkrockgroep lange tijd onzeker. Met de bevestiging voor het Amerikaanse New Orleans Jazz & Heritage Festival maakt de band een einde aan de geruchten.

Het optreden van Mumford & Sons staat gepland op 7 mei. De show tijdens New Orleans Jazz & Heritage Festival is vooralsnog het enige optreden van de groep. De bevestiging voor dit festival komt voor veel fans uit het niets maar lijkt kansen te bieden voor een grotere tournee.

Tussen hoop en vrees

Het geduld van fans van Mumford & Sons werd de afgelopen periode flink op de proef gesteld. Het vertrek van Winston, die de herkenbare banjo bespeelde, kwam voor veel fans als een verrassing. Marshall drukte vanaf doorbraakalbum Sigh No More een onmiskenbare stempel op de muziek van de band. De onzekerheid over het voortbestaan van Mumford & Sons bereikte kort daarop een hoogtepunt. Frontman Marcus Mumford bevestigde met een soloalbum te komen en heeft zelfs bekendgemaakt deze zomer op Bonnaroo 2023 te spelen.

Toch lijkt zijn solocarrière een tournee van de succesband niet in de weg te staan. Nu blijkt dat Marcus ook nog tijd heeft om met zijn sons op tournee te gaan mogen fans hopen op een uitbreiding van een van de tournees. Een solo optreden gaf de zanger nog nooit in Nederland. Met Mumford & Sons gaf hij onvergetelijke optredens tijdens Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands. Wie goed op heeft gelet ziet in bovenstaande teaser beelden van het optreden tijdens Sziget langsflitsen. Zien we Mumford en kompanen deze zomer inderdaad terug op Europees grondgebied?