Bucketlist-materiaal: 6 bijzonderheden die je alleen vindt op EXIT Festival

EXIT Festival
Foto: Marko Obradovic Edge

Je hebt van die festivals, daar moet je als festivalfan een keer geweest zijn. Het EXIT Festival, dat van 6 t/m 9 juli plaatsvindt in Servië, behoort zonder meer tot deze categorie. Je danst hier tot ver na zonsopgang, kunt eindeloos dwalen door het sprookjesachtige fort en betaalt een schijntje van wat je in Nederland zou doen. Deze 6 bijzonderheden maken EXIT materiaal voor je festivalbucketlist.

EXIT Festival 2019
Photo: Lotte Spek Photography

1. Het Petrovaradin Fort als one-of-a-kind festivallocatie

EXIT Festival vindt plaats in en rondom het Petrovaradin Fort in Novi Sad, Servië. Dit op een na grootste fort van Europa is een droomlocatie voor een festival. Normaal kun je er al urenlang (ver)dwalen door tientallen gangen en paden, maar tijdens het festival wordt het nog specialer. Overal vind je wel een kleine stage of spontaan feest, en de aankleding en lichtinstallaties die tijdens EXIT in het fort te vinden zijn werken oogverblindend. Dit moet je gezien hebben!

Bron: Exit Festival

2. Ideale vakantie

Een bezoek aan EXIT Festival kun je ook ideaal combineren met een city trip. Het eerder genoemde fort ligt midden in Novi Sad, de tweede stad van Servië. De plek is nog niet ontdekt door het massatoerisme, maar er is ontzettend veel te beleven. Novi Sad zit bomvol terrassjes en leuke restaurants. Wanneer je op vliegveld Belgrado landt, pak je makkelijk de trein of bustransfer naar Novi Sad. Dus zijn festivals en city trips helemaal het ding van jouw festivalsquad? Ga eens naar EXIT!

3. Dansen tot de zon opkomt

Het muzikale programma op EXIT begint rond een uur of zeven in de avond. Overdag kan het er namelijk best wel warm zijn. Dan kun je dus lekker de stad in trekken voor drankjes op het terras. Het voordeel is dat de muziek tot 10 uur de volgende ochtend doorgaat: je kunt dus letterlijk dansen tot (ver na) de zon opkomt! Dat kun je doen in de legendarische Dance Arena. Tussen de muren van het fort – met een groots uitzicht op de zonsopkomst. En dat komende zomer bij grootse acts zoals Nina Kraviz, Keinemusik en Eric Prydz. Wat wil je nog meer?

4. Een walhalla voor alle genres, van elektronisch tot metal

De line-up van EXIT Festival bevat parels uit alle muzikale windstreken. Als techno of elektronica liefhebber kun je hier écht je hart ophalen (in de Dance Arena), maar als metalfan ook (op de Explosive Stage). De Main Stage ontvangt bovendien acts van het grootste formaat (zoals The Cure of Nick Cave de afgelopen jaren). Een bijzondere combinatie die je nergens anders in Europa ziet! Dit jaar zijn onder meer The Prodigy, Wu-Tang Clan, Alesso, Skrillex, Dimitri Vegas & Like Mike, Camelphat, Claptone en Viagra Boys te zien. Ook is er Neerlands trots in de vorm van Epica en Satori.

Photo: Jonathan Weiner

5. 50 years of Hiphop Celebration met Wu-Tang Clan

Je leest het goed: de legendarische Wu-Tang Clan komt naar EXIT Festival! De Amerikaanse rapgroep is geboekt om samen met de bezoekers de verjaardag van het hiphopgenre te vieren. De groep wordt tot een van de grootste hiphopacts ooit gerekend en is dus een indrukwekkende headliner om dit feestje mee te vieren. Ze staan op geen enkel ander festival in Europa. Een mooie kans dus om ze van je bucketlist af te strepen.

exit festival
Bron: Exit Festival – Benny Gashi

6. Het is lekker goedkoop

EXIT is een goedkoop festival. Voor regular 4-Day ticket betaal je nu €125. Daarnaast is er een groepsdeal, waarbij je 4 tickets haalt en de 5e gratis krijgt. Omgerekend kost dan een 4-Day Ticket €87 (excl. servicekosten). Ook zijn de biertjes vriendelijk geprijst. Een halve liter kost je €3,80, in Nederland betaal je hier al gauw €5,- voor. In de stad Novi Sad is het eten en drinken een stuk goedkoper dan in de Benelux. Dat is dus heel betaalbaar festivallen op een bucketlist locatie!

EXIT Festival Logo

EXIT Festival 2023

Locatie
Servië
Novi Sad, Servië
Datum 6-9 juli 2023
Tickets Kopen