Drake annuleert optreden op Lollapalooza Brazil 2023

Drake

Wegens ‘onvoorziene omstandigheden’ zou de Canadese rapper Drake niet in staat zijn om Lollapalooza Brazil 2023 af te sluiten. De geruchten over zijn afwezigheid suggereren echter een andere oorzaak.

Ondanks de zomerse temperaturen in het Braziliaanse São Paolo, kwamen fans van de hiphopartiest van een koude kermis thuis. De laatste festivaldag had knallend afgesloten moeten worden met hoofdact Drake. ’s Ochtends bereikt het slechte nieuws de organisatie: er zijn problemen met het geluid- en productieteam. Deze ‘onvoorziene omstandigheden’ die ‘buiten de controle van Drake liggen’ betekenen een annulering van het optreden.

Fans betwijfelen of dit de echte oorzaak is voor zijn afmelding. Een paar uur eerder wordt Drizzy nog gespot in een stripclub in Miami. Hij is druk bezig met het vieren van de verjaardag van 50 Cent. Zo druk, dat hij zijn optreden als headliner een dag later even uit het oog was verloren. De beelden van een enthousiaste Drake circuleren rond op social media.

Skrillex

Als vervanging weet het festival Skrillex te regelen, die eerder niet op de line-up stond. Maar de organisatie van Lollapalooza Brazil 2023 begrijpt de teleurstelling onder de fans van Drake. Daarom bieden ze een vergoeding aan. Wie de laatste festivaldag heeft overgeslagen, kan een terugbetaling van zijn kaartje ontvangen.

Ook de andere Lollapalooza’s zullen niet blij zijn met de rapper. Afgelopen week trad de headliner nog geen uur op. Daarnaast wilde hij niet dat zijn optredens via livestreams te volgen waren, ondanks dat dit wel de afspraak was.

Ziggo Dome

Het nieuws zal voor Nederlandse fans niet uit de lucht komen vallen. In 2017 en 2019 zorgde Aubrey Drake Graham ook in ons kikkerlandje voor een hoop rumoer. De concerten moesten meerdere malen verzet worden. De Ziggo Dome was al gevuld toen werd omgeroepen dat hij te ziek was om op te treden. Concertorganisator Mojo ontkende toen de geruchten dat Drake misselijk zou zijn geworden van Nederlandse wiet. Voor veel mensen was de maat vol: zij stapten naar het BNN-programma ‘#BOOS’ vanwege de kosten voor verblijf en vervoer van steeds verplaatsende concerten.

Geen Drake dus op Lollapalooza Brazil. Ook in Chicago, Berlijn, Parijs en Stockholm zul je hem niet zien. Voor deze edities van het festival heeft de organisatie andere headliners gekozen, zoals Kendrick Lamar, Rosalía en David Guetta. Zouden ze de ‘One Dance’ zijn ontsprongen?