Goldband verkoopt zelf merchandise in pop-up store in Antwerpen

Voorspeld door het Festileaks Forum
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Afgelopen weekend stond Goldband met hun twee grootste shows tot nu toe in de Lotto Arena in Antwerpen. Maar wie deze show wou onthouden door een shirt te kopen van de Benelux tour kon dat niet.

Vrijdag en zaterdag trad Goldband twee keer op in een uitverkochte Lotto Arena in Antwerpen. Helaas was er geen merchandise verkoop aanwezig tijdens deze shows. De band was het niet eens met de hoge commissie die de Lotto Arena op de merchandise vroeg. Daarom besloten ze op zaterdag zelf een wijnwinkel om te toveren tot Goldband merchandise winkel. In de Amber Bottle Shop konden fans terecht voor allerlei merchandise en natuurlijk een foto of handtekening.

De band wil graag dat de merchandise op een eerlijke, hoogwaardige manier geproduceerd wordt. Maar dat de items ook tegelijkertijd betaalbaar blijven voor fans. Als ze een hoog percentage af moeten staan gaat de prijs voor fans omhoog gaan en dit vindt de band niet eerlijk.

De Lotto Arena leek hier zelf niet heel veel problemen mee te hebben. De baas van het Sportpaleis, Jan Van Esbroeck vertelde tegen het AD: “Het staat artiesten vrij om hun merchandise te verkopen waar ze willen. Dat is wat mij betreft helemaal prima. Ze mogen dat buiten de zaal doen, of bij ons. Wij voorzien dan onder andere de medewerkers en andere benodigdheden om een vlotte verkoop te garanderen.” Maar dit is niks wat de jongens samen met de medewerkers van de Amber Bottle Shop in Antwerpen niet ook kunnen.

Bij de merchandise-items van de Benelux tour zaten onder andere een cd, Vinyl, T-shirt en hoodie. Op de T-shirts en hoodies stonden de data van de uitverkochte shows in de Lotto Arena en de AFAS Live.

AFAS Live

Aankomend weekend staan de Haagse jongens met drie uitverkochte shows in de AFAS Live. Het is nog onduidelijk of ze hier wel merchandise zullen verkopen. Of dat ze misschien ergens in Amsterdam opduiken in een pop-up winkel. Voor de laatste updates hier over kan je het beste de Instagram van Goldband zelf in de gaten houden.

UPDATE: Festileaks-lezer Vivian laat weten dat ze Goldband heeft gevraagd hoe de verkoop in Amsterdam zal verlopen. De wijnwinkels in de hoofdstad zijn gewoon veilig. De verkoop van merchandise vindt gewoon plaats in de Amsterdamse concertzaal.

Niet de enige

Goldband is niet de enige band die er voor kiest om geen merchandise te verkopen tijdens de show. De Franse metal band Igorrr besloot hetzelfde te doen in Londen. Zo posten ze op Instagram dat de locatie 25% van de winst vraagt van merchandise sales. Hierdoor zou de prijs van shirts en hoodies dus flink omhoog moeten gaan. Daarom kiest de band er voor de merchandise alleen online te verkopen en niet tijdens de show.