Solar Weekend 2023 onthult line-up met The Opposites en nog 100+ meer

Solarletters-Solar-2019
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Solar Weekend 2023 maakt de volledige line-up bekend. Naast The Opposites tref je op het Limburgse festival onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Son Mieux en Gotu Jim aan op het podium. Op het affiche staan meer dan honderd acts, verdeeld over vier dagen.

Op muzikaal vlak is Solar Weekend erg veelzijdig: hiphop en urban worden afgewisseld met house- en techno-dj’s, en je kunt zelfs genieten van bands. Alle genres van het festival komen vervolgens samen op de mainstage.

Zo gaat het licht uit met The Opposites en weet je niet meer watskebeurt als de De Jeugd Van Tegenwoordig het podium betreedt. Ook Antoon zegt nog even “hallo”. Daarnaast krijgt FeestDJRuud wederom zijn eigen podium ‘De Festatie’ en gaat die ongetwijfeld omtoveren tot feesttent. In de techno- en housetent is het ook niet mis: daar tref je onder andere 999999999, Trym en La Fuente.

Bekijk hieronder de complete line-up:

Hoe wild ga jij?

Solar Weekend staat ook wel bekend als een van de meest creatieve festivals van Nederland. Dat is ook niet zo gek, gezien er jaarlijks zo’n 800 creatievelingen en kunstenaars meewerken aan de opbouw van het festival. Naast muziek kun je dan ook kunst, theater, sport en de gekste spellen verwachten, waaronder het legendarische waterpistolengevecht.

Op de bekendmaking van het creatieve programma van Solar Weekend zullen we nog even moeten wachten. Wel heeft de organisatie al een tipje van de sluiter opgelicht: dit jaar staat festival in het teken van ‘Wild Life’. Het festival daagt hiermee de creatievelingen uit om een eigen invulling aan het thema te geven. Dit geldt overigens niet alleen voor de grondleggers van het festival, ook de bezoekers kunnen hun fantasie op de vrije loop laten. Alles kan en alles mag!

Solar Weekend tickets

Heb je tussen 3 en 6 augustus nog niks te doen en zin gekregen om op safari te gaan? Reguliere tickets voor het festival zijn nog te verkrijgen. Voor een ‘4 Day Holiday’-ticket betaal je zo’n €165,-. Dagje minder? Dan ben je ongeveer €145,- kwijt. Ook zijn er dagtickets te verkrijgen: voor zo’n €64,- inclusief servicekosten spot jij misschien wel de Big Five bij de Roermondse Maasplassen. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website.

Solar Logo

Solar 2023

Locatie
Nederland
Roermond, Nederland
Datum 3-6 augustus 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.