5 tips voor meer kans op TicketSwap

BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Je kent het wel: je wilt graag naar een festival of concert en zit ruim van tevoren klaar om een kaartje te kunnen kopen. Maar dan raakt het ineens uitverkocht. Dan ben je erop aangewezen om je geluk te beproeven op de tweedehands ticketmarkt van TicketSwap. Dit kan soms nog best wel een uitdaging zijn, dus wij hebben 5 tips voor je verzameld waarmee jij hopelijk makkelijker aan een kaartje komt.

1. Zet je notificaties aan

Misschien de meest voor de hand liggende tip: zorg dat je bij jouw evenement de notificaties aanzet. Zowel bij het evenement zelf als van de app. Zo mis jij nooit een kans op een ticket. Als het dan niet lukt, dan heb je het in ieder geval geprobeerd.

2. Kijk zo vaak mogelijk

Soms vallen er nog wel eens tickets terug, omdat mensen toch niet afrekenen. Door zo vaak mogelijk de TicketSwap-app in de gaten te houden, ben jij de volgende keer misschien degene die deze teruggevallen tickets koopt. Dit geldt ook voor het doorverkoopplatform van Ticketmaster, waar nog geen notificaties voor mogelijk zijn. Handig om te weten voor wanneer je nog op zoek bent naar een kaartje voor Down the Rabbit Hole.

Appelpop 2019
Photo: Malou Gouders / Festileaks

3. Open de TicketSwap-app regelmatig

Als je een app een lange tijd niet hebt geopend, sluit je telefoon deze automatisch af. Wanneer je dan een notificatie hebt moet de app weer helemaal opnieuw opstarten. Zorg er daarom voor dat je de TicketSwap-app regelmatig opent. Dat scheelt weer kostbare tijd.

4. Schakel hulp in

Als je in groepschats deelt dat je een ticket zoekt, willen je vrienden vast wel helpen met een kaartje scoren. Meer mensen die het proberen = meer kans dat het ook lukt.

Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

5. Last minute

Het kan zijn dat er op het laatste moment toch nog mensen verhinderd zijn voor een evenement wat al langere tijd uitverkocht was. Vervelend voor hen, fijn voor jou. Want TicketSwap staat op dat moment vaak vol met tickets. Een mooie mogelijkheid om toch een kaartje te kopen.