De Festileaks Top 17: drie nieuwe binnenkomers en The National tweemaal in de top 5

De Festileaks Top 17 is onze eigen hitlijst samengesteld door de Festileaks community. Dit is een goede week voor The National met twee top 5 noteringen waaronder de nieuwe nummer 1. Nieuwe binnenkomers zijn Grian Chatten, De Jeugd Van Tegenwoordig en Bring Me the Horizon.

Elke maandag zal de Festileaks Top 17 bekendgemaakt worden en jij bepaalt de inhoud van deze hitlijst! Het enige wat je hoeft te doen is hier je stem uit te brengen. Natuurlijk mag je ook een eigen suggestie doorgeven. Let op: doe dat vóór zondag.

De Festileaks Top 17 van week 20

Er zijn een paar opvallende verschuivingen deze week in de lijst. Zo heeft Nothing But Thieves een grote sprong gemaakt naar de tweede plek. Jessie Ware moet echter maar liefst acht plekken prijsgeven. Romy, Daughter en Lana Del Rey hebben de lijst alweer verlaten. Zie de hele lijst van week 20 hieronder.

 1. The National ft. Phoebe Bridgers – ‘Your Mind Is Not Your Friend’ (+1)
 2. Nothing But Thieves – ‘Welcome To The DCC’ (+11)
 3. boygenius – ‘Not Strong Enough’ (-2)
 4. Linkin Park – ‘Lost’ (+3)
 5. The National ft. Taylor Swift – ‘The Alcott’ (+3)
 6. The Chemical Brothers – ‘No Reason’ (-3)
 7. Foo Fighters – ‘Rescued’ (+5)
 8. Froukje – ‘Als Ik God Was’ (-4)
 9. Depeche Mode – ‘Ghost Again’ (-4)
 10. Ghost – ‘Jesus He Knows Me’ (+0)
 11. Spinvis – ‘Lente ’22’ (+0)
 12. Grian Chatten – ‘Fairlies’ (Nieuw)
 13. De Jeugd Van Tegenwoordig – ‘Ze Is Pas Net Begonnen (Leerstage/Werkstage)’ (Nieuw)
 14. Jessie Ware – ‘Begin Again’ (-8)
 15. Thundercat ft. Tame Impala – ‘No More Lies’ -6)
 16. Bring Me The Horizon – ‘LosT’ (Nieuw)
 17. Florence + The Machine – ‘Mermaids’ (-3)

Festileaks op Spotify

Ook op Spotify is Festileaks hèt platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner-setlists, specials en natuurlijk de wekelijkse ‘Festileaks Release Radar’.