Festileaks Tipt: 10 festival must-haves voor Dauwpop 2023

Dauwpop 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Dauwpop 2023 staat voor de deur! Heeft de inpakstress al toegeslagen? Of weet je misschien nog helemaal niet wat je mee moet nemen? We schieten te hulp. Deze 10 must-haves zijn absoluut onmisbaar op het festival in Hellendoorn.

In onze handige Festivalpaklijst vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festivalweekend. Van een tent tot een heuptasje en van powerbanks tot luchtbedden: alles staat erop. Deze 10 items maken jouw Dauwpop-weekend nóg relaxter.

1) Fresh & Black-tent voor 2 personen

Vergeet het zeulen met die grote ronde schijf en die lastige circusact om je tentje weer op te vouwen. Onze vrienden van Decathlon hebben iets nieuws bedacht: een fonkelnagelnieuw systeem waarmee je je tent binnen no-time opzet en weer opruimt. Én hij past zo weer in je backpack. Met zo’n solide begin van je kampeerweekend heb je gegarandeerd zin om op Dauwpop de tent af te breken!

2) Poncho

De weergoden zijn ons deze maand wisselvallig gezind. Mei is tot nu toe zowel zonnig als regenachtig. Hoewel er natuurlijk niets zo wispelturig is als het Nederlandse festivalweer, lijkt het erop dat Dauwpop begin juni overwegend droog en aangenaam zal verlopen. Toch biedt een goede, herbruikbare poncho op de Dauwpoppaklijst natuurlijk uitkomst bij een onverwachte bui.

festival musthaves

3) Een slaapzak

Hoewel je waarschijnlijk sowieso niet onwijs veel slaapt op een festival, is het voor die paar uurtjes die je wél pakt toch fijn om er comfortabel bij te liggen. Slapen is lastig als je bibbert van de kou, dus onderschat de frisse nachten niet en pak een goede slaapzak in.

4) Een insectentoolkit

Dauwpop vindt plaats in een wonderschoon bos. Je kunt er verdwalen tussen de hoge bomen en raven op het kietelende Overijsselse gras. Toch zijn het niet alleen de festivalbezoekers die er graag vertoeven: ook teken, (processie)rupsen en andere onderkruipsels liggen op de loer. Daarom is een tekentang of een verkoelend zalfje bij insectenbeten geen overbodige luxe.

5) Een waterverstuiver

Als het zonnetje doorbreekt rond Hemelvaart dan weet je: het wordt puffen geblazen. Een waterverstuiver zorgt dan voor een verkwikkende regen van H2O-pareltjes. En, als we het dan toch over Hemelvaartstradities hebben: met een waterverstuiver zorg je in elk geval voor voldoende dauw op het grasveld, zodat je naar hartenlust kunt dauwtrappen!

festival musthaves

6) Een campingstoel

Dauw op het grasveld is leuk, behalve als je even wil gaan zitten. Voorkom een natte broek en neem een campingstoel mee. Dit exemplaar heeft ook nog een handig vakje om je beker in te zetten. Aangezien Dauwpop papieren bekers gebruikt, is het extra fijn om deze hoog en droog boven de grond te stallen.

7) Een compacte backpack

Hellendoorn ligt niet bepaald naast de deur. Hoewel veel bezoekers uit de regio komen (en soms zelfs gewoon op de fiets arriveren) is het voor veel campinggasten een behoorlijk eindje buffelen. Ons Dauwpop-devies luidt dan ook: travel light! Zeker als je veroordeeld bent tot een reis met het openbaar vervoer kun je maar beter besparen op onnodige kilo’s. Heb je je festivalgarderobe compleet? Dan zorgt deze compacte backpack er in elk geval voor dat je zonder al te veel striemen op je handen op je eindbestemming aankomt.

bol.com spel

8) Een (drank)spelletje

Dauwpop duurt dit jaar weer twee dagen. Veel fanatieke festivalbezoekers zullen dus ook overnachten op de festivalcamping. Voor zover bekend duurt het reguliere programma echter slechts tot 23:00 uur, en is er geen officiële afterparty op de camping. Meer dan voldoende tijd om jezelf te vermaken dus! Met een tof drankspelletje kan dat alleen nog maar goed fout gaan.

9) Een bluetooth speaker

En als je dan met je vrienden bij het kampement nog even een laatste afzakkertje doet, dan is een achtergrondmuziekje wel zo lekker. Zwengel een Bluetooth speakertje aan en kom alvast in de stemming voor Franz Ferdinand of zorg alvast voor ‘Slapeloze Nachten’ met The Opposites. Wedden dat die Dauwpop-nacht voorbij vliegt?

10) Gehoorbescherming

Als het scharnier van je deur piept, dan smeer je er WD40 tussen en is het opgelost. Als je oren piepen, dan ben je eigenlijk gewoon het haasje en is er geen oorsmeer meer dat daaraan helpt. Daarom is goede gehoorbescherming voor een festival essentieel. De partyplugs van Alpine zijn betaalbare, maar goede oordoppen die je makkelijk aan je sleutelbos kunt meenemen. Voor de jongere Dauwpop-bezoeker is een coole Muffy ook een goede oplossing.

Dauwpop Paklijst

Heb je je keuze kunnen maken tussen deze 10 must-haves? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden op Dauwpop 2023!

Dauwpop Logo

Dauwpop 2023

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 2-3 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy