Froukje intiem en overtuigend op Klomppop 2023

Photo credit: Aswintha van Dijk

Vorig jaar nog op de grote podia van o.a. Lowlands, Pukkelpop, Pinkpop, Sziget en stond ze zelfs in een uitverkochte AFAS Live. Dit weekend stond ze op het kleine podium van Klomppop in Ovezande. Hoe komt een van de bekendste zangeressen exclusief terecht op dit kleine festival en is ze niet te groot voor deze setting?

Groot of klein, voor Froukje maakt het niet uit. Dit bewijst zij maar weer eens op de zwoele zaterdagavond in Ovezande. Het publiek is hiervoor al opgewarmd door Prins S. en de Geit, die de tent al een keertje op zijn kop zet met de hits “Kinderboerderij” en “Nacht”. Daarnaast verblijden zij het publiek ook met het spelen van de nieuwste single “de Duck”, die sinds deze week uit is.

Prins S. en de Geit op Klomppop 2023
Prins S. en de Geit op de mainstage van Klomppop. Photo credit: Aswintha van Dijk

Froukje overtuigt

Het zonnetje begint al een beetje te zakken wanneer Froukje begint op de mainstage van Klompop. Deze tent klinkt groot maar kan je vergelijken met de grootte van de India op Lowlands. Dit zorgt al gelijk voor een intieme en unieke setting, waar je overal tot in detail het podium kan zien. Het begint dan ook gelijk goed met de hits “Groter dan ik” en “Onbezonnen”, en heel de tent zingt de nummers van begin tot eind luidkeels mee.

Halverwege loopt de tent wel wat leeg tijdens de onbekendere nummers, maar dat ligt niet aan Froukje, die van het begin tot eind een top set neerzet. Bekend of onbekend, alle nummers zijn overtuigend en het enthousiasme spat ervan. Om het publiek aan het einde toch nog te trakteren op de hit “Ik wil dansen”. En gedanst wordt er, ook stroomt hierbij de tent weer vol.

Zonnige editie en toekomst

Zo eindigt dit kleine uurtje als een hoogtepunt van een toch al fantastische editie van Klomppop, waar alles lijkt te kloppen. Dit jaar lijkt het als een puzzel in elkaar te vallen. Het is dan ook te makkelijk om te zeggen dat dit komt door het perfecte weer. De entree is gelijk een goede binnenkomer met commentatoren van Radio Mano Sport. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de foodlane, waar het vierde podium nu een vinyldisco is. De line-up heeft een goede balans en de spanningsopbouw zorgt ervoor dat alle acts goed bezocht worden. Zelfs de afsluiter Natte Vistick zorgt voor een overvolle tent met publiek wat er maar niet genoeg van lijkt te krijgen.

Photo credit: Aswintha van Dijk

Wat ook uniek is, is dat alleen voor Klomppop Froukje dit jaar afreist naar Zeeland en dat is niet toevallig. Dit komt door een nieuwe samenwerking tussen de festivals GraauwRock, Klomppop, Vestrock, Anywave, Eindeloos Eiland Festival, Festival de Ballade, Weitjerock, PeeRock, Zomerfestival Retranchement, ’t Beest Brult en Kaaipop. Door dit unieke concept is er, in overleg met alle aangesloten organisatoren, een werkgroep opgezet. Om er zo voor te zorgen dat alle line-ups zo exclusief mogelijk zijn. Ook is er kruisbestuiving als het gaat om subsidies, duurzaamheid en andere vraagstukken. Daarnaast is er ook een online platform in het leven geroepen voor de festivalfan die ook Zeeland eens een bezoekje wil brengen.

Klomppop Logo

Klomppop 2025

Locatie
Nederland
Ovezande, Nederland
Datum 23-25 mei 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen