Rock Werchter 2023 stapt over op digitale drankbonnen

Photo: Jokko / Rock Werchter

De papieren drankbonnen zijn verleden tijd voor Rock Werchter 2023. Het festival gaat voor het eerst digitale consumptiemunten gebruiken.

Daarmee wordt het evenement volledig cashless. Met zogenoemde ‘Coins’ kun je het eten en drinken op zowel de camping als de festivalweide betalen. De digitale muntjes zitten verstopt in je polsbandje. Deze kun je opladen bij een van de kassa’s. Is er geen in de buurt of lig je nog uit te kateren in je tent? Geen probleem. Je kan ook een smartphone gebruiken om de QR-code te scannen en Coins op je bandje te zetten. Met de ingebouwde chip betaal je overal op Rock Werchter in een handomdraai.

Photo: Trailerrockerz by Werchterboyz

Muntprijs

Rock Werchter 2023 maakte al eerder bekend dat de eet- en drankbonnen niet in prijs zullen stijgen, in tegenstelling tot hun festivaltickets. Ook zijn de consumpties goedkoper in de voorverkoop. Op het terrein betaal je 3.50 euro per Coin. Tijdens de voorverkoop hanteert de organisatie een prijs van 3.25 euro. Je kunt de Coins alvast inslaan per 20, 40, 60 of 80 stuks.

Andere festivals maken al langer gebruik van een soortgelijk systeem. Zo is Sziget al meer dan tien jaar cashless. Ook Tomorrowland, net als Werchter van Belgische bodem, maakte de overstap. Een bon verliezen gaat je in ieder geval nooit meer gebeuren.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen