Advertisement

Deze 5 opkomende artiesten moet je spotten op Spoorpark LIVE 2023

Spoorpark LIVE 2023 in Tilburg biedt de beste muziek van eigen bodem. Gevestigde namen als Froukje, DI-RECT, Krezip en Joost spelen op de Sunflower stage, terwijl opkomend talent naam maakt op de Blossom stage. In dit artikel lees je welke 5 opkomende acts je niet mag missen!

Dit weekend is het weer zover, de tweede editie van Spoorpark Live gaat van start. Nadat vorig jaar dit Tilburgse festival debuteerde, gaat het dit jaar op dezelfde voet verder. De beste Nederlandse acts van het moment zijn te zien in het Spoorpark, waar het festival naar vernoemd is. Krezip en Son Mieux maakten vorig jaar zoveel indruk dat ze dit jaar weer uitgenodigd zijn. Andere bekende namen op het hoofdpodium zijn onder andere Froukje, Di-rect, Joost en Jungle By Night. Maar welke 5 nieuwe talenten moet je ook echt gaan zien op Spoorpark LIVE 2023? Wij helpen je mee.

1. Claude

Met je debuutsingle een platina status bereiken is niet niks voor een artiest. Maar dankzij knaller hit ‘Ladada (Mon dernier mot)‘ weet de Nederlandse zanger met Congolese roots Claude dit te presteren. Hij zou het voorprogramma van muzikale held Stromae verzorgen, totdat deze shows gecanceld werden. Gelukkig mag hij die eer bij Suzan en Freek verzorgen en is hij door het hele land te zien deze festivalzomer. Met zijn vrolijke beats en zonnige muziek heeft hij al een pluspunt op de podia.

2. FIEP

Zin in een blokje muziek wat moeilijk in een hokje valt te passen? Dan ben je bij FIEP aan het juiste adres. Na stevig indruk te hebben gemaakt op de Popronde 2022, deed ze dat op Eurosonic Noordeslag 2023 dunnetjes over. Nu staat ze voor haar eerste festivalzomer en zijn we benieuwd hoe haar catchy praatzang nummers op de buitenpodia klinken.

Appelpop 2019
Photo: Malou Gouders / Festileaks

3. Nusantara Beat

Genoeg ervaring op de planken met oud-leden van o.a. Jungle By Night, Altin Gün en POM in de gelederen. Het Amsterdamse Nusantara Beat maakt mystieke muziek geïnspireerd op authentieke Indonesische nummers. Dit leidt tot een dansbaar resultaat, dus stilstaan is geen optie. Tel daarbij de zang van Megan de Klerk van (EUT) bij op en je snapt dat ze indruk maakten op Eurosonic Noordeslag begin dit jaar. Genoeg reden ze ook op Spoorpark LIVE 2023 te gaan zien!

4. Elephant

Zin om lekker te relaxen op melancholische en zomerse klanken? Dan is het optreden van het Rotterdamse ELEPHANT een goed advies. Opgericht in de corona jaren om de muzikale creativiteit kwijt te kunnen en via de podia de weg omhoog in geslagen. Klaar voor het grote publiek. Vorig jaar kwam het debuutalbum ‘Big Thing‘ uit vol met indiepop songs. Zorg jij voor de zon, dan zorgt Elephant voor de begeleidende muziek.

5. Bente

Nederlandstalige pop is al een tijdje aan een flinke opmars bezig. De volgende die hoge ogen gaat gooien? Bente! Vorig jaar kwam haar debuutplaat ‘Als Ik Met De Wind Kon Dansen‘ en deze staat vol met goede songs. Meeslepende teksten op een beat om dan weer af te wisselen met luchtige dansliedjes. Kom jij met ons dansen?

Spoorpark Live 2023

Vier de zomer! Dat is het motto van Spoorpark Live. Aan het Tilburgse spoor gelegen, nog geen 10 minuten lopen van het centraal station, vindt dit jonge festival plaats. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Om op de hoogte te blijven van het nieuws volg je de socials en voor alle informatie check je hier de website.

Spoorpark LIVE Logo

Spoorpark LIVE 2024

Locatie
Nederland
Tilburg, Nederland
Datum 29 juni 2024
Line-up
UB40
Clouseau
Danny Vera
Tickets Kopen