Een muzikale ontdekkingsreis op Vestrock 2023

Photo credits: Aswintha van Dijk

Voor het ontdekken van muziek zat je dit jaar goed bij Vestrock. Omdat iedere stage een totaal ander publiek trekt, is er een mix van genres te vinden. Van de meer toegankelijke bands op het hoofdpodium tot de dance en experimenterende acts in de tent. Naast de grote namen, was het ook erg genieten bij de onbekendere acts. Wat waren de absolute muzikale hoogtepunten?

Gladde Paling

Geen opbouw of rustig begin, Gladde Paling knalt er gelijk in. Verwacht van dit uurtje raven geen verfijnde deuntjes en vloeiende overgangen, maar een rauwe mix van drum ‘n bass in combinatie met elektronische beats en grappige memes. Ook al staat deze act op de wat rustigere vrijdagmiddag, Gladde Paling zet de tent op zijn kop met als highlight parsa die de show steelt als MC. Met zijn “Pepe The Frog” shirt weet hij de toon van de dag te zetten. Wanneer het shirt uitgaat, zweept hij het publiek op naar een ultieme climax. Ook was parsa te vinden bij het optreden van Joost en ook daar lukte het hem om het publiek in hogere sferen te brengen.

Personal Trainer

In de intieme kapel staat vrijdagavond Personal Trainer op het programma. Het wordt al gauw duidelijk dat Frontman Willem Smit er zin in heeft. Hij voelt de zaal goed aan en beleeft zelfs wat intieme momenten met het publiek. Staan op de schouders, het delen van bier en ruilen van brillen. Hij neemt er allemaal de tijd voor en dit komt ten goede aan de energie. Iedereen wil onderdeel zijn van dit optreden en van de band. Met als special guest Bob uit Zuid is het feest compleet. Als “bedankje” voor het publiek eindigt het optreden in spectaculaire crowdsurf van de frontman.

Personal Trainer. Photo credits: Aswintha van Dijk

Feuerengel

Toch wel gedurft, om een coverband zo prominent te programmeren, maar je doet Feuerengel tekort om ze zo te classificeren. Op de dag dat Rammstein onder vuur ligt, zetten zij de tent in vuur en vlam. De geruchten doen dan ook de ronde dat Vestrock expliciet voor dit optreden een speciale vuurweerbare tent heeft moeten regelen en dat is het meer dan waard. De show is niet te vergelijken met het origineel, maar nog steeds spectaculair. Vuurbranders, vuurwerk door de tent en opspattende vlammen, kortom alles zit erin. De grote hits “Sonne”, “Ich will”, “Engel”, “Du Hast” worden luidkeels meegezongen. Mocht Rammstein nu toch gecancelled worden, dan is dit zeker the next best thing.

Feuerengel. Photo credits: Rene Oonk

My Baby

De Amsterdamse band My Baby mocht het inleidende werk doen voor The Prodigy op de mainstage zaterdagavond. En dat doet My Baby met verve. Vanaf minuut 1 is het raak: de sfeer, gretigheid van de band en een gewillig publiek. De charismatische zangeres Cato van Dijck klinkt loepzuiver en weet gelijk de toon te zetten. Het is wel duidelijk dat My Baby een band is die live het beste uit de verf komt. Want wat bijzonder is, is dat tot op heden de band nog geen grote hit te pakken heeft.

My Baby. Photo credits: Joy Droogsma

Vunzige Deuntjes Soundsystem

Dit is een beetje een vreemde eend tussen alle andere bovenstaande acts. Dit omdat Vunzige Deuntjes Soundsystem te vinden was in de silent disco. Toch verdient deze DJ set een eervolle vermelding. Dit ook door het exclusieve karakter van het optreden, wat plaatsvond in het Theater. In deze intieme locatie passen dan ook maar 250 mensen. Het gehele uurtje hiphop, R&B en dancehall is zo gewild dat er van begin tot het eind een lange rij voor de deur staat.

Vestrock Logo

Vestrock 2025

Locatie
Nederland
Hulst, Nederland
Datum 30-31 mei 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen