Festileaks Tipt: 8 festival must-haves voor Graspop Metal Meeting 2023

Crowdsurfen op Graspop 2022. © Bart Vernimmen

Het metalfestival Graspop Metal Meeting 2023 is bijna klaar om van start te gaan, maar eerst nog even inpakken! Alles klaar om de heilige weide in Dessel te betreden? Nee? We schieten te hulp. Dit zijn de 10 must-haves die absoluut onmisbaar zijn op dit festijn.

In onze handige Festivalpaklijst vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festivalweekend. Van een tent tot een heuptasje en van powerbanks tot luchtbedden: alles staat erop. Deze 8 items maken jouw Graspop-weekend nóg relaxter.

1. Gehoorbescherming

oordoppen

Als het scharnier van je deur piept, dan smeer je er WD40 tussen en is het opgelost. Als je oren piepen, dan ben je eigenlijk gewoon lichtelijk het haasje en is er geen oorsmeer meer dat daaraan helpt. Daarom is goede gehoorbescherming voor een festival essentieel. De partyplugs van Alpine zijn betaalbare, maar goede oordoppen die je makkelijk aan je sleutelbos kunt meenemen.

pinkpop musthaves

2. Een fleurig festivalkleed

Je kunt natuurlijk op het gras of je vest gaan zitten, maar dat zit nooit zo heerlijk als een zacht festivalkleedje. Deze kun je ook makkelijk oprollen en zo met handvat overal mee naartoe nemen. Een kleedje is ook erg handig tegen ongedierte, zoals de dreigende processierups. Ga voor optimaal comfort tussen de optredens in en neem zo’n prachtig kleedje mee!

kampeertent

3. De allernieuwste snelle pop-up tent

Vergeet het zeulen met die grote ronde schijf en die lastige circusact om je tentje weer op te vouwen. Onze grote vrienden van Decathlon hebben iets nieuws bedacht: een gloednieuw systeem waarmee je jouw tent binnen no-time opzet en weer opruimt. Én hij past zo weer in je backpack. Met zo’n solide begin van je kampeerweekend heb je gegarandeerd zin om op Graspop de tent af te breken!

festival musthaves

4. Een slaapzak

De classic slaapzak mag natuurlijk niet ontbreken. Ondanks dat zomerse nachten vaak warm zijn, kan het soms ook verraderlijk koud worden. Ga dus bij jezelf te rade of je een koukleum of een warmbloedig dier bent en let bij het uitzoeken van je slaapzak vooral op de dikte van de voering.

festival musthaves

5. Een basic campingstoel

Niets minder dan een mooi stoeltje. Je klapt ‘m in mum van tijd uit, neemt plaats en geniet – eventueel met een vol blik bier in de bekerhouder. Even me-time op je campingplek. Een relaxfauteuil is er niks bij.

6. Een zelfopblazend matje/luchtbed

Vergeet de pomp, vergeet het kreupele yogamatje: hier is de self-inflatable slaapmat! De mat biedt het comfort van een degelijk matras, zonder dat het die ruimte in beslag neemt. Het matje zuigt zichzelf vol met lucht, zodat jij al een paar minuten eerder dan je kampgenoten dat eerste blikje bier kunt opentrekken.

7. Een opvouwbare bolderkar

Ideaal voor de festivalganger die alles uit de kast haalt voor een echt festivalkamp. Deze bolderkar heeft een draaggewicht van 70 kg en kan dus moeiteloos je tent, je slaapspullen én alle andere campingbenodigdheden voor een festivalweekend dragen. Ideale manier om je krachten te sparen!

BKS paklijst

8. Een goede powerbank

Hoewel je ze in alle soorten en maten hebt, is vooral de capaciteit van de powerbank belang. De gemiddelde telefoon heeft een accu met een capaciteit van ongeveer 4000 mAh. Deel de capaciteit van de powerbank dus door 4000 en je weet hoe vaak je je telefoon ongeveer ermee kan opladen.

Deze Mojogear powerbank is maar nét ietsje groter dan een creditcard, dus hij past moeiteloos in je binnenzak. Daarnaast heeft hij een snellaad functie waardoor je telefoon supersnel weer is opgeladen en je dus meteen weer verder kunt met snappen, facetimen of tiktokken.

Graspop Metal Meeting paklijst

Heb je je keuze kunnen maken tussen deze 8 must-haves? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden op Graspop Metal Meeting!

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen