Parel op de Poster: 070 Shake op Down the Rabbit Hole 2023


In Parels op de Poster laten we je kennismaken met artiesten die je wellicht niet op je radar hebt maar zeker eens moet checken. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van middelgrote en kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: 070 Shake op Down The Rabbit Hole 2023 en Sziget 2023!

Danielle Balbuena werd geboren op 13 juni 1997 in North Bergen, in de Amerikaanse staat New Jersey. Tijdens haar schooltijd speelde ze in het basketbalteam van haar school. Ook schreef ze poëzie. Nu, vele jaren later, is ze een grote ster binnen het hiphop-genre. Wij nemen je vandaag mee langs een aantal belangrijke momenten van haar carrière.

The 070 Project

Het begon allemaal in 2015. Haar naam dankt ze aan het 070-collectief, waar zij onderdeel van is. 070 is de postcode van bepaalde delen van New Jersey. Op 18-jarige leeftijd begon 070 Shake met het schrijven van eigen liedjes. Al snel had ze haar grote doorbraak op Soundcloud met de nummers ‘Proud’ en ‘Swervin’. Ze viel op door haar unieke stemgeluid. Mensen vroegen zich af wie deze ‘guy’ nou was. Geen wonder dat ze na ongeveer een halfjaar tijd al opviel bij de groten der aarden. Namen als Kanye West en Pusha T zagen veel potentie in haar. Ze tekende bij G.O.O.D. Music, het label van Kanye West.

Debuutalbum Modus Vivendi

Na getekend te hebben bij G.O.O.D. Music, stopte het succes zeker niet voor 070 Shake. Ze mocht mee met The 1975 tijdens hun Amerikaanse tour. Ze bracht als onderdeel van 070 een mixtape uit: The 070 Project: Chapter 1. Niet veel later was het tijd voor haar eigen EP Glitter. Ze omscheef de EP in een interview met Billboard als: “Dat je je op een donkere plek bevindt, en dan jezelf terugvindt en het allemaal uit gaat zoeken.” In 2018 was ze te horen op zowel het album Ye van Kanye West als het album Daytona van Pusha T. Met al deze successen, kan een debuutalbum niet lang op zich laten wachten. Op 17 januari 2020 was het tijd voor Modus Vivendi.

Tweede album en grootste hit

Ongeveer een jaar geleden, op 3 juni 2022, kwam het tweede album van 070 Shake. Het album heeft de naam You Can’t Kill Me. Op dit album vertelt een verhaal over een relatie van begin tot eind, geïnspireerd door een recent beëindigde relatie en hoe zij zich daardoor weer terug moest vinden. Het resultaat is een unieke blend van R&B en rap, vol met synths, elektrische gitaren, drums en de kenmerkende autotune op haar stem. Leuk feitje: Christine & The Queens produceerde samen met Mike Dean en Dave Sitek het nummer ‘Body’. Eind oktober had Shake haar grootste succes tot nu toe. Samen met de Britse zangeres Raye bracht ze het nummer ‘Escapism’ uit.

Met al deze hits en een goede live-reputatie is er één ding zeker: het optreden van 070 Shake mag je niet missen als je naar Down The Rabbit Hole 2023 gaat. Ze treedt op zaterdag 1 juli van 20:00 tot 21:30 op in de Fuzzy Lop. Ben je niet op Down the Rabbit Hole, maar wel op Sziget? Dan kan je haar ook daar zien schitteren.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.