Sziget 2023 geeft Nederlanders podium: onder andere Son Mieux en Jungle By Night bekendgemaakt

Photo credit: Femke Valks / Festileaks (Bospop 2022)

Sziget 2023 is razendpopulair bij veel Nederlanders, maar ook andersom. Elk jaar zijn er weer een aantal bekende acts uit ons eigen kikkerlandje te vinden. Dit jaar zijn onder andere Son Mieux en Jungle By Night van de partij.

Op het Hongaarse festival vind je enkele van de grootste acts ter wereld, zoals Billie Eilish en Florence + The Machine. Maar ook Nederlanders zijn present op Sziget 2023. Niet alleen in grote getale al bezoekers, maar ook als artiesten op de poster. Vooral Den Haag doet het weer goed. Zo stuurt 3FM dit jaar Prins S. en de Geit met hun bonte kinderboerderij naar Boedapest. Ook de zevenkoppige groep Son Mieux is aanwezig. Zij krijgen zelfs een prominente plek op het hoofdpodium.

In totaal zijn maar liefst 29 Nederlandse acts te vinden op meerdere stages. De artiesten zijn op z’n zachtst gezegd nogal verschillend. Je spot niet alleen Vieze Asbak op het festival, maar ook Gladde Paling. Er zijn een paar coverbands, maar ook alternatieve groepen als Tramhaus en de instrumentale klanken van Jungle By Night. Als Nederland moeten we natuurlijk ook acts naar Sziget sturen die thuis zijn in het dance- en technogenre. Daarom zullen Reinier Zonneveld, Bart Skils en Devin Wild het publiek op zijn kop zetten.

Jungle By Night – Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Sziget 2023

Ook deze zomer stappen er weer een hoop Nederlanders in de auto of de speciale trein die hen naar Sziget 2023 zullen vervoeren. Hoewel het festival meer dan 1300 kilometer van Utrecht is verwijderd, weerhoudt de afstand de festivalgangers niet. En dat is maar goed ook, want elk jaar presenteert het evenement in Boedapest weer een geweldige poster. Sziget vindt halverwege augustus plaats, waardoor het festival qua programmering vaak overlap vertoont met Lowlands. Naast twee headliners delen ze deze editie ook grote namen als M83, Moderat en Foals.

Wil jij net als veel landgenoten een geweldige week beleven en heb je nog wat ruimte in je agenda tussen 10 en 15 augustus? Dan zijn er nog kaarten beschikbaar. Je beleeft het volledige festival voor 379 euro. Vanaf 85 euro is het ook mogelijk om een dagticket te bemachtigen. Er is daarnaast nog ruimte in de Sziget Express: niet alleen een super gezellige, maar tevens duurzame manier om een internationaal festival te kunnen bezoeken.

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2023
Line-up
Lorde
Macklemore
Mumford & Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.