The Crave Festival 2023 is knus en groots tegelijk

Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

The Crave Festival is de afgelopen jaren gegroeid tot een van de meest toonaangevende elektronische muziekfestivals. Ook dit jaar liegt de line-up in het Zuiderpark er niet om: The Blessed Madonna, Job Jobse, Helena Hauff, Soichi Terada en veel meer. Hoe een festival zo klein (13.000 bezoekers) toch zo groots kan zijn.

Het festivalterrein staat midden in het Zuiderpark en wordt omringd door barbecueënde gezinnen op deze zomerse dag. We waren voor het eerst aanwezig op The Crave Festival en het festival weet ons vanaf entree meteen in te pakken. Bij de poort is het redelijk druk, maar het verlenen van toegang gaat, ondanks een scan- én fouilleermoment, erg rap. Eenmaal ‘binnen’ kun je meteen op ontdekkingstocht.

Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Zomers chillen

We slaan linksaf en bevinden ons direct op een food court. Picknicktafels, schaduwplekken en diverse foodtrucks zorgen voor een geheel waar vele festivalgangers gezellig met elkaar wat eten tot zich nemen. Op het menu vind je o.a. burgers, Vietnamees, Surinaams en zelfs sushi. De drukte is beperkt, je hoeft nooit ergens heel lang te wachten voordat je kunt bestellen of zitten.

Een zomerse dag als afgelopen zaterdag zorgt voor een extreem gemoedelijke sfeer. Wanneer we verder gaan op onze ontdekkingstocht, zien we iedereen met volle teugen genieten van de zon. Zo vind je op het terrein – natuurlijk – veel gras, maar ook hangmatten en zitzakken, waar veel bezoekers chillen tot een kunst weten te verheffen.

Photo credit: Daan van der Burg / Festileaks

Kunstige stages

Hoewel de locatie niet heel erg groot is, nodigt het wel degelijk uit tot ontdekken. Er zijn kleine paadjes waar je onder verlichte bomen doorloopt of waar je ineens wat rookmachines tussen het groene gewas tegenkomt. Ook kun je gebruik maken van ‘The Crossover’: een lange brug over het water, waarmee je direct aan de andere kant van het festivalterrein komt.

De line-up is verdeeld over vijf stages, elk met een andere uitstraling. De Cuboid main stage bijvoorbeeld is het grootste openluchtpodium waar simpelweg d.m.v. doeken een metalen stellage is versierd. De Sphere is het meest overdekte podium: de helft van het publiek staat daar in een hoge tent. Door deze hoogte en het feit dat de achterkant helemaal open is, is het qua temperatuur net zo goed vertoeven binnen als buiten. Het voordeel bij dit podium, is dat de lichtinstallaties ook echt wat toevoegen aan de ervaring. Lasers!

Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Internationale line-up met allure

En dan tenslotte de line-up. Normaal gesproken het onderwerp wat als eerste ter sprake komt, als men het over een festival heeft. The Crave Festival heeft echter alles in zich om festivalgangers – ongeacht de programmering – aan zich te binden. Dat neemt niet weg dat de organisatie dit jaar zichzelf wist te overtreffen. Naast publiekslievelingen Job Jobse en Carista prijkten legendes als Ben Sims en DJ Bone op de poster.

Ook The Blessed Madonna, VTSS en niet te vergeten Octo Octa b2b Eris Drew weten het publiek in vervoering te brengen. En voor iedereen die om 23:30 nog lang niet uitgedanst was, waren er afterparties georganiseerd in PIP en Het Paard, waar o.a. Marcel Dettman de nacht inluidde. Nooit meer naar huis!

The Crave Festival Logo

The Crave Festival 2023

Locatie
Nederland
Den Haag, Nederland
Datum 3 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.