Voorbeschouwing: Phoenix op Down The Rabbit Hole 2023

Na vorige winter in Paradiso gespeeld te hebben, mag Phoenix deze week de zomer vieren op de Nederlands festivalweide. Op zondag 2 juli staat de band op Down The Rabbit Hole 2023. De band krijgt het befaamde sunset slot, net vóór headliner Paolo Nutini. Een visueel spektakel, heerlijke muziek en een zonovergoten gouden rand: dit kunnen we verwachten van de aankomende festivalshow.

Phoenix heeft een drukke festivalzomer. Naast Down The Rabbit Hole staat de band ook op onder meer Bilbao BBK Live, Dour en een sloot Franse festivals. Gelukkig zijn de mannen ons land niet vergeten en mogen wij aankomend weekend in Beuningen genieten van hun aanstekelijke indierockmuziek met oorwurmmelodieën.

Openen met ‘Lisztomania’

De meeste bands spelen hun grootste hit aan het eind van hun set. Phoenix treedt echter wel vaker buiten de gebaande paden door kneiter ‘Lisztomania’ gewoon als opener te gebruiken. En laten we eerlijk zijn, metéén kunnen meezingen aan het begin van de show heeft ook zeker wat. Zanger Thomas Mars laat dan ook vaak het publiek een deel van het refrein voor zijn rekening nemen. From a mess to the masses!

Is de rest van de show dan nog wel net zo leuk als de bekendste plaat al is geweest? Zeker, Phoenix heeft de gave én meer dan genoeg hitmateriaal om ook erna de hele weide nog in te pakken. De band speelt ontzettend goed live en het enthousiasme van de mannen spat ervan af.

Schitterende visuals

De mannen van Phoenix zijn bevriend sinds hun middelbare schooltijd in Versailles. Hun Franse roots komen duidelijk naar voren in hun werkelijk oogverblindende visuals. Schitterende, haarscherpe afbeeldingen van het paleis in Versailles in verschillende lagen, taferelen tot ver uitgezoomd buiten de Melkweg of juist op moleculair niveau, de bandnaam in alle kleuren van de regenboog: op de schermen van Phoenix staan de mooiste beelden.

Effen gekleurde vlakken, schilderachtige taferelen en antiek bloemetjesbehang wisselen elkaar af. Hierdoor krijg je het gevoel in een prachtig Frans museum te staan. Dat in combinatie met de ondergaande zon bij de Hotot is een recept voor een zonovergoten succes.

Dansen van Alpha tot Zulu

In 2022 verscheen het nieuwste album Alpha Zulu. Dit is waarschijnlijk de vrolijkste, meest dansbare plaat die Phoenix tot nu toe gemaakt heeft. Wat dacht je van het funky ritme van gelijknamige track ‘Alpha Zulu’, of het opgewekte ‘Tonight’ met gastvocalen van Vampire Weekend-frontman Ezra Koenig? Ook op de minder vrolijke nummers valt er genoeg te heupwiegen. Tijdens ‘Winter Solstice’ komt de herkenbare stem van Thomas Mars mooi tot zijn recht tussen de trage synths.

Aangezien de mannen met deze plaat op tour zijn, is het logisch dat het grootste deel van de nummers in de setlist hiervan afkomstig is. Doe er je voordeel mee en dans het album uit van Alpha tot Zulu. Gitaarliefhebbers, niet getreurd: er staat ook genoeg ouder materiaal op de setlist voor de dosis rock. De iconische plaat Wolfgang Amadeus Phoenix is goed vertegenwoordigd op de lijst. De andere albums passeren met elk minimaal één nummer de revue.

Zo is er een mooie balans tussen oud en nieuw, dansen en rocken. Scoor op tijd een mooie plek bij de Hotot om de show, visuals en ondergaande zon goed te kunnen horen en zien en geniet van het optreden van Phoenix op Down The Rabbit Hole 2023!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred Again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.