Voorbeschouwing: Stormzy op Rock Werchter 2023

Donderdag 29 juni staat hiphop-koning Stormzy op de Mainstage van Rock Werchter 2023. Dit is wat je van zijn optreden kan verwachten, en redenen waarom je dit unieke optreden niet mag missen.

Het is nogal een contrast vergeleken met donderdag-headliner, Mumford & Sons. Stormzy is misschien wel de grootste naam binnen de Britse hiphop. Hij vergaarde bekendheid door te freestylen op klassieke grime beats, een genre dat ontstaan is uit genres als jungle, dancehall, garage en hiphop. Stormzy wist hiermee steeds meer de aandacht van het grote publiek te trekken. Niet gek dat zijn grote doorbraak niet lang op zich liet wachten. Dat gebeurde uiteindelijk met ‘Shut Up’, met de kenmerkende video waarin hij met vrienden in het park live het nummer rapt.

Onbekende setlist

Daar stopt het niet voor Stormzy. Inmiddels zijn we acht jaar en drie albums verder. Het meest recente album This Is What I Mean kwam eind november uit. De stijl is heel anders vergeleken met zijn eerdere werk. Het is wel zijn meest persoonlijke album tot nu toe. Een album waarop hij volgens hemzelf vooral lekker doet waar hij zelf zin in heeft. Het gaat ook over het verwerkingsproces van een beëindigde relatie en zijn reflectie op zijn eigen acties tijdens deze relatie.

Het album is dus nog behoorlijk vers van de pers. Sterker nog: sinds het uitkomen van This Is What I Mean heeft Stormzy nog geen volledige shows gedaan. Wat we precies van de show kunnen verwachten blijft voor nu dus nog even gissen. Dat maakt het overigens wel extra leuk: de Werchter-gangers worden getrakteerd op een heuse première.

Ongeëvenaard live optreden

Wat wel zeker is, is dat Stormzy’s optredens altijd goed zijn. Met zijn energieke optredens weet hij het hele publiek mee te krijgen. Live is hij een fantastische rapper en zanger. Op Glastonbury 2019 hadden ze dit al vroeg door en werd hem zelfs de headline-positie gegund in 2019. Als eerste zwarte Britse solo-artiest mocht hij deze positie invullen. Tijdens zijn optreden liet hij zien dat hij gemaakt is om headliner te zijn. Reden genoeg om naar zijn eerste optreden op Rock Werchter ooit uit te kijken dus!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.