Advertisement

Girl in Red vindt zakje drugs op de grond tijdens haar optreden op Lowlands 2023

Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

De Noorse zangers Girl in Red trad vrijdagavond op in de Bravo op Lowlands, het tweede podium van het festival. Voor haar laatste nummer ‘i wanna be your girlfriend’ opende ze een wall of death. Toen ze zelf in het midden daarvan ging staan, vond ze een zakje drugs op de grond en hield het demonstratief omhoog: “Don’t do coke!”

De wall of death verdeelde de Bravo in twee delen, links en rechts. Het concept is dat beide kanten tijdens de drop van het nummer op elkaar afrennen en in het midden een enorme moshpit starten. Totdat die drop er is, wordt de ruimte tussen de twee kanten steeds groter doordat steeds meer mensen meedoen.

Girl in Red legde de regels nog even goed uit: als iemand valt, stop en raap ze eerst op. Ze besloot vervolgens als extra sfeerverhogend effect zélf in het midden te gaan staan, waarna beide kanten op haar af zouden rennen met de zangeres als kolkend middelpunt.

“Don’t do coke”

Op het moment dat ze over de barrier heen klimt en door de vrij gekomen ruimte in de Bravo loopt, vindt ze op de grond een doorzichtig zakje met wit poeder. Girl In Red twijfelt geen moment, raapt het op en houdt het in de lucht met alle camera’s op haar gericht. Ze gebruikt het moment voor een boodschap die van diep lijkt te komen: “Don’t do coke! Don’t do that shit. That stuff gives you a heart attack. I’m a proud never-done-coker. You don’t need coke.”

Na de preek kwam de wall of death toch nog tot een climax: samen met haar publiek sprong Girl In Red alle kanten op voor de finale van ‘i wanna be your girlfriend’. Wat er met het zakje drugs gebeurde, is niet duidelijk.

Een eerdere performance van ‘i wanna be your girlfriend’ van Girl in Red, op het Engelse Glastonbury in 2022
Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.