Parel op de poster: Loyle Carner op Lowlands 2023

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Loyle Carner op Lowlands 2023!

Benjamin Coyle Larner is de echte naam van Britse rap-muzikant Loyle Carner. Hij studeerde tot 2014 drama op de Brit School, maar stopte met deze studie toen zijn stiefvader plots overleed aan de gevolgen van epilepsie. Sindsdien richtte Carner zich volledig op de muziek en heeft hij twee studioalbums afgeleverd. Zijn muziek kan worden omschreven als ‘spoken word’ en heeft veel raakvlakken met hiphop. Carner heeft deze zomer al op North Sea Jazz gespeeld en je kunt hem nog gaan zien op Lowlands 2023 en Pukkelpop 2023.

1. Gevoelige liedjes met een diepe lading

De dood van Carner’s stiefvader Nik had een grote impact op het gezin. Niet alleen viel de kostwinnaar van het gezin viel weg, maar ook de zekerheid van een vaderfiguur in zijn leven. De band die Loyle Carner met zijn moeder heeft, is echter altijd heel hecht gebleven. Dit is ook terug te horen op het nummer ‘Sun Of Jean’, waarin zijn moeder een eigen gedicht voordraagt.

2. Een debuut van wereldklasse

In 2017 brengt Loyle Carner zijn debuutalbum Yesterdays Gone uit. Het album is een schot in de roos, mede dankzij de duidelijke soul- en jazzinvloeden die Carner laat horen. Het album krijgt van onder andere The Guardian, NME en het Belgische DeMorgen zeer lovende recensies.

3. Een live performance waar je ‘U’ tegen zegt

Allemaal leuk en aardig die gevoelige muziek, maar Carner weet ook zeker wel hoe je een feestje moet bouwen. De tour die volgt op het debuutalbum is zijn eerste Europese solo-tour en trekt ook langs enkele Nederlandse zalen. Zo vertelde fan Gijs al eerder in onze festivalpodcast: “Op nummers als ‘NO CD’ en ‘The Isle Of Arran’ stonden we in Paradiso wel gewoon lekker te bouncen. Ja, het is voor het grootste deel wel echte luistermuziek, maar van tijd tot tijd gooit hij er wel echte beukers in.” Inmiddels is hij maar liefst twee albums rijker: Not Waving, But Drowning kwam in april 2019 uit, en het album Hugo dateert uit oktober 2022. Ook zijn optreden op North Sea Jazz eerder dit jaar was ijzersterk. Een ding is zeker: het kan niet anders dan een weergaloze festivalset worden op Lowlands en Pukkelpop.

Ben je nu benieuwd naar zijn optreden? Zorg er dan voor dat je op zaterdag van 19:15 tot 20:15 in de Bravo bent op Lowlands. Ga je naar Pukkelpop? Dan moet je op zondag van 19:10 tot 20:10 in de Dance Hall zijn.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.