Opwarmen voor Lowlands 2023? Dat kan met deze mix met de allerbeste tunes van artiesten op de line-up!

Van 17 tot 20 augustus is het eindelijk tijd voor Lowlands 2023. Opwarmen kan met deze mix met maar liefst 23 heerlijke songs van artiesten op de line-up.

Van Kelela tot REMA

De mix opent met ‘Enough for Love’, een song van het meest recente album van R&B-diva Kelela, en komt dan in een draaikolk van drum ’n bass terecht, met ‘Baianá’ van Nia Archives, ‘Jungle Teknah’ van Sherelle en ‘Who Next?’ van They Hate Change.

Na een minuut of zes zorgt ‘Bad Habit’ van Steve Lacy voor een rustpunt, dat bijna geruisloos overgaat in ‘Overdone’ van de Britse indieband Bombay Bicycle Club. YUNGBLUD-fans herkennen ronde 09:00 mogelijk de drums van zijn ‘Tissues’, die even later overmeesterd worden door de ongure beat van ‘Georgetown’ van Loyle Carner.

Tijdens de afsluitende speech van de Guyaanse dichter John Agard duikelen King Gizzard & the Lizard Wizard de mix binnen, zij het in een wat dansbaardere vorm met de Mall Grab-remix van hun ‘Blue Morpho’. Zo past de psychedelische rockband plots perfect in het onweerstaanbaar zomerse ‘Soundgasm’ van de Nigeriaanse ster REMA.

Van RAYE tot Fever Ray

Die rolt de rode loper uit voor de song ‘Escapism’ waarin je maar liefst twee artiesten hoort die dit jaar de Lowlands-line-up sieren, RAYE en 070 shake. Rond 19:50 komt daar het pianoloopje van ‘Wild Animals’ van Liv.e doorheen, die omstreeks 22:00 blijft haperen aan de beat van ‘Let the Smokers Shine the Coupes’ van rapper Pusha T.

Vervolgens worden we even heel vrolijk van ‘That! Feels! Good’ van Jessie Ware, rond 26:00 afgelost door de aanzienlijk minder gezellige, maar minstens even dansbare song ‘Untethered’ van PVA. Die blijkt de ideale voorzet voor een korte maar krachtige trip ‘To the Moon and Back’ met een klaarblijkelijk smoorverliefde Fever Ray.

Van Foals tot Florence

De heren van Foals krijg je nadien in een geremixte versie te horen – hun ‘Wake Me Up’ werd onder handen genomen door Gaspard Augé en Victor Le Masne. Rondom 29:30 blijkt ook Billie Eilish niet alleen klaarwakker, maar vol ondeugende plannen te zitten. Net wanneer haar ‘Oxytocin’-levels pieken, verandert het nummer in een zwoele housetrack met behulp van het heerlijke ‘Gentle Heart’ van Nabihah Iqbal.

Die zet de deur wagenwijd open voor twee uiterst aanstekelijke remixes van enkele van de populairste acts op Lowlands: de Calvin Harris-remix van ‘Spectrum’ van Florence + The Machine en de Alcala-remix van ‘Midnight City’ van M83. Afsluiten doen we met het lekker lange ‘MMM Skyscraper I Love You’ van Underworld en, bij wijze van speciale uitsmijter, ‘A Better Place’ van de eigenzinnige rapact clipping.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.