Tel je nu al af naar Pukkelpop 2023? Check dan zeker onze mix met de allerbeste tunes van artiesten op de line-up!

Van 17 tot 20 augustus 2023 is het eindelijk weer tijd voor Pukkelpop. Opwarmen kan met deze mix met maar liefst 16 heerlijke songs van artiesten op de affiche.

De mix opent met ‘I Need’, een nieuwe song van het nogal schizofrene album Ben waarin Macklemore zowat alles opsomt wat je op Pukkelpop nergens voor nodig hebt. Het nummer transformeert gaandeweg in een ravetrack met ruggensteun van ‘Jungle Teknah’ van de Londense DJ en producer Sherelle. Na een minuut of drie komt ook ‘Bad Habit’ van Steve Lacy even raven, om dan toch maar weer voor R&B te gaan.

Een 70-tal seconden later blijkt dat ‘Bad Habit’ ook bijna perfect in ‘Overdone’ van de Britse indieband Bombay Bicycle Club past. YUNGBLUD-fans herkennen omstreeks 06:25 mogelijk al de drums van zijn ‘Tissues’, die anderhalve minuut later langzaam overmeesterd wordt door de ongure hiphopbeat van ‘Georgetown’ van Loyle Carner.

Tijdens de afsluitende speech van de Guyaanse dichter John Agard duikelen King Gizzard & the Lizard Wizard de mix binnen, zij het in een wat dansbaardere vorm met de Mall Grab-remix van hun ‘Blue Morpho’. Zo past de psychedelische rockband plots perfect in het onweerstaanbaar zomerse ‘Soundgasm’ van de Nigeriaanse ster REMA.

Wanneer REMA begint te fluisteren welke vuile manieren hij allemaal in gedachten heeft, horen we Jessie Ware en haar backingvocalisten niet geheel toevallig ‘That! Feels! Good!’ roepen, de titeltrack van haar nieuwste album. We blijven nog even in de popsfeer met de ‘Sirup Remix’ van ‘Starstruck’ van Years & Years, te horen vanaf 16:25.

Ook de heren van Foals krijg je in een geremixte versie te horen – hun ‘Wake Me Up’ werd onder handen genomen door Gaspard Augé en Victor Le Masne. Rondom 18:30 blijkt ook Billie Eilish niet alleen klaarwakker, maar vol ondeugende plannen te zitten. Net wanneer haar ‘Oxytocin’-levels pieken, verandert het nummer in een zwoele housetrack met behulp van het heerlijke ‘Gentle Heart’ van Nabihah Iqbal.

Die zet de deur wagenwijd open voor drie uiterst dansbare remixes van enkele van de meest populaire acts op Pukkelpop. ‘Caution’ van The Killers hoor je rond 23:05 in de Clean Bandit-remix, en de Calvin Harris-remix van ‘Spectrum’ van Florence + The Machine doet er twee minuten later nog een schep bovenop. Hoe kunnen we daar nog overheen? Met de Alcala-remix van ‘Midnight City’ van M83 natuurlijk!

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2023

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 17-20 augustus 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.