Bosburcht debuteert met nieuwe festivalsmaak: Indoor festivalkamperen

Als we aan festivals denken, denken we aan genieten in de buitenlucht en kamperen onder de schijnende maan. Bosburcht dacht hier anders over en heeft in november een festival op de planning staan waarbij je onder een dak kunt kamperen. Top idee, of toch maar liever buiten de volgende keer?

Niets zo lekker als een lang weekend verdwijnen in een festivalbubbel. Even helemaal weg van de realiteit. Je enige zorgen zijn de timetable en het terugvinden van je vrienden. Samen dansen, proosten, je tent terugvinden en de dag erna weer samen wakker worden. Jij brak, je vrienden nog brakker. In de zomer een veelvoorkomende situatie, in de winter een schaarser fenomeen. Toch lijkt het concept ‘winterfestival’ langzaam maar zeker meer poten aan de grond te krijgen. Bungalowfestivals, wintersportfestivals en sinds kort een nieuw smaakje: Festivals met een indoor camping. Het splinternieuwe Bosburcht durft het aan. 

Indoor kamperen

Ineens was daar Bosburcht. Een indoor elektronisch muziekfestival dat 56 uur lang non-stop door gaat. Het vindt 17 t/m 20 november plaats in Kasteel de Berckt in Baarlo en je kan een kasteelkamer huren óf je tentje opzetten in hun indoor camping. Initiatiefnemers Jonathan van Woudenberg en Tim Edens van evenementenorganisatie Geschikte Gasten: “We hebben een hele grote balzaal, de Legioenzaal, daar gaan we een camping opzetten. Lekker warm, droog met gezellige lampjes erbij. Je kan je eigen tentje meenemen of een Kartent (kartonnen tent) huren.” 

Douchen kan in dezelfde zaal: “De douches vind je in hetzelfde gebouw binnen, dus je loopt gewoon droog en warm naar de douches en de toiletten”. Een ander bijkomend voordeel is dat je je haringen thuis kan laten: “Die sla je zo lastig door die stenen vloer heen”. 

Kasteelkamers

Bezoekers hoeven niet per se te kamperen. Er zijn ook tal van verschillende kasteelkamers met eigen badkamer en toilet te huren. Van 2- tot 8-persoonskamers tegen verschillende prijzen. Als laatst is er nog de mogelijkheid om met je camper langs te komen. Daarmee kampeer je op een bijzondere plek, namelijk in de kasteeltuin.

56-uur elektronische muziek

Met acts als Tjade, Lucky Done Gone, Pauli Pocket, Tom Trago, Sarah Wild, Doppelgang en Bastienne hoeft de muziek voor 56 uur lang niet uit. Wolvenroedel en Familiar Music zijn momenteel de bevestigde stagehosts. De volledige muziekprogrammering wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Om hun bezoekers het hele weekend lang bezig te houden kun je naast muziek eindeloos op avontuur: “We zijn bezig met een sjiek diner, cocktail tasting, theatervoorstelling, een soort college klassieke muziek en allerlei gekke hoekjes, pop-up secret optredens en andere interactieve dingen. Het is een enorm kasteel waar je echt supervet kunt (ver)dwalen en we willen mensen graag uitnodigen en aansporen om op zoek te gaan naar de verwondering”. Genoeg moois en genoeg redenen om het weekend van 17 een kijkje te gaan nemen bij Bosburcht!

Bosburcht Logo

Bosburcht 2023

Locatie
Nederland
Baarlo, Nederland
Datum 17-20 november 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.