David Guetta bekroont de 2023 editie van Dream Village

David Guetta op Dream Village 2023. Foto: Davey de Goeij

Dit jaar waren wij voor het eerst ter plaatse om verslag te doen van Dream Village 2023, vlakbij Breda. De voornaamste aanleiding? De komst van een zekere Fransman, genaamd Pierre David Guetta, had onze aandacht getrokken. Maar hadden wij dit festival al eerder moeten bezoeken?

Dream Village 2023 vond plaats in alweer het laatste officiële festivalweekend van de zomer. Het festival telde twee dagen, waarvan wij alleen op de zondag aanwezig waren. Met zoveel muziekopties gedurende een lange festivalzomer, waarom zou je dan juist wel of niet kiezen om een ticket te kopen voor Dream Village? Wij nemen jullie mee door de belangrijkste aspecten van het festival.

De veelzijdigheid van de line-up

De line-up van Dream Village 2023 is een mooi mengsel tussen popartiesten en dj’s. Deze zijn vooral afkomstig van Nederlandse bodem. Natuurlijk was de aandacht gericht op headliner van wereldformaat, David Guetta, maar de rest van het affiche mocht er ook wezen. Zo mochten de populaire Afrojack en dj-duo Lucas & Steve de boel warmdraaien voor de Fransman.

Wat vooral goed werkte was de wisseling tussen popacts en deejays vroeg op de dag op de main stage. Zo speelde bijvoorbeeld Maan een set van een uur, dan mocht Julian Cross voor drie kwartier vanaf de zijkant van de stage draaien terwijl het podium werd verbouwd voor Snelle. Sowieso waren de overgangen de hele dag door erg soepel en snel, waardoor er lekker veel vaart in zat. Echter wat onhandiger als je even op adem wou komen, of een koud biertje of een sanitaire stop nodig had.

De mooiste overgang van de dag gebeurde op de derde stage. Paul Elstak was net klaar met het publiek te laten hakken en vuistpompen door middel van zijn hardcore hits. Binnen enkele seconden werd het stokje overgedragen aan volkszanger John West. Je zou wellicht verwachten dat het publiek gelijk muisstil was en begon weg te lopen, maar niks was minder waar! Er werd gewoon lekker doorgefeest en elke noot werd luidkeels meegezongen.

De main stage op Dream Village 2023. Foto: Davey de Goeij

Het terrein (en eten en drinken)

Dream Village vindt jaarlijks plaats in een weiland in Bavel, ongeveer tien minuutjes rijden van Breda. Er was hier dit jaar ruimte voor vier podia, waarvan de twee grootste overdekt waren (de main stage foto zie je hierboven – die was vorig jaar nog buiten). De derde en vierde stages waren wel buiten, waarbij je nog even kon weg smelten bij de 32 graden zon. Uit de aftermovies van voorgaande jaren leek er toen ook meer ruimte voor randzaken, zoals een silent disco en trouwkapel. Dit jaar waren deze afwezig, echter maakte de zweefmolen wel haar terugkeer.

In het midden was een ruime variatie aan eetkraampjes, waarvan vooral de BBQ chicken wrap een aanrader was. De rijen waren hier rond etenstijd wel flink lang, maar dat valt ook te verwachten. Bij de bars moest je ook geduld hebben, maar er was wel een ruim aanbod aan verschillende drankjes. Ook kon je eventueel de speciaalbierbar opzoeken. Waar je dan weer niet (of heel kort) hoefde te wachten, was bij de wc’s. Deze waren er ruim voldoende, met gelukkig ook genoeg watertappunten op zo’n warme dag.

Echter was de drukte helaas wat belemmerend op de festivalervaring van de dag. Het terrein voelde gewoon te klein aan voor de hoeveelheid mensen die aanwezig was. Zo stonden er bij het derde podium tijdens Paul Elstak aan alle kanten tientallen rijen aan mensen buiten de afmetingen van de stage (zie foto hieronder). Ook bij de main stage en tweede stage was dit een fenomeen wat je de hele dag door zag gebeuren. Hopelijk wordt het terrein volgend jaar wat ruimer opgezet als er weer zo’n wereldster als David Guetta geboekt wordt.

Drukte bij het derde podium bij Paul Elstak. Foto: Davey de Goeij

David Guetta

Wat vooral indrukwekkend was deze editie, was dat de organisatie achter Dream Village de Franse hitmachine David Guetta wist te strikken voor een zeer exclusieve show. Tussen diverse optredens in Spanje door, met ook een uitstapje naar Lollapalooza Berlin, bracht hij een bezoek aan ons kikkerlandje. Het is voor het eerst in ruim vier jaar dat hij weer op Nederlandse bodem te bewonderen viel.

Vooral Afrojack heeft hier een grote invloed op gehad, horen wij uit de mond van de Fransman zelf. Zij zijn goede vrienden en hebben al regelmatig samen gewerkt. Toen hij gevraagd werd door Afrojack om naar Dream Village te komen, wist hij niet zo goed wat hij moest verwachten. Maar wat lijkt het toch op een goede rave!

De set duurt ongeveer 75 minuten en raast door vele hits heen, zowel van Guetta zelf als een parade aan covers. De sfeer zit er de hele tijd goed in, het publiek is duidelijk gekomen om deze grootmeester in actie te zien. De tent staat overvol, zelfs tot ver erbuiten staan mensen te dansen en genieten van deze unieke show. De perfecte afsluiter van deze editie!