Kijk terug: Parkway Drive op Graspop 2023

Het einde van de festivalzomer van 2023 nadert en daarmee begint het terugblikken op prachtige optredens en festivals. Op Graspop 2023 was het tijd voor vernieuwing wat betreft de headliners. Parkway Drive speelde volgens bezoekers de set van hun leven. Daarmee zijn ze een kanshebber voor de titel festivalact van het jaar 2023. Is het optreden een plek waard in jouw Festivalacts Top 100 lijstje?

Festileaks is weer op zoek naar de beste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100!
Breng je stem uit en selecteer jouw top 10 festivalacts van 2023!

Op zaterdag 17 juni 2023 stond Parkway Drive voor de zesde keer op Graspop. Dat de band een publiekslieveling is moge duidelijk zijn, mede door de vorige passages dwingt de band voor het eerst een headline-positie af. Op de North Stage geeft de band een show die door veel bezoekers wordt bestempeld als de beste van het weekend. Met publieksfavorieten en hits is het begin er natuurlijk al. Tel daar een grootse productie vol vuur en spectaculaire lichtshow bij op en je komt in de buurt. Het is de passie van de band, met frontman Winston McCall die bijvoorbeeld een moshpit van dichtbij gaat bekijken, die het plaatje afmaakt. Bekijk hieronder de show van Parkway Drive op Graspop 2023 terug.

Vuur, meer vuur, nog meer vuur

Op Graspop 2023 was het tijd voor vernieuwing wat betreft de headliners. Gojira, Machine Head en Parkway Drive debuteren er als headliner. Laatstgenoemde liet zien dat dit zeker niet de enige keer zal zijn dat ze het Belgische festival headlinen.

De band staat bekend om de productie die ze meebrengen. En dan niet zozeer de sound, die meer dan in orde is, maar specifiek de vuurshow. Steevast nemen de Australiërs, of het nu een kleiner festival of een festival à la Graspop of Hellfest is, een gigantische bak pyro mee. De show begint al met acht in gewaden geklede fakkeldragers. Niet veel later wordt het duidelijk dat de vuurkanonnen dit jaar ook de Desselse festivalweide hebben bereikt. Metershoog tot het dak van het podium heten zij de festivalbezoekers welkom bij de show van Parkway Drive. De rest van het weekend zou dit het wel ongeveer geweest zijn wat betreft vuur(werk). Maar niet bij de Australiërs… Na ruim een uur spelen maken de fakkeldragers een rentree. Terwijl zij samen met een violiste ‘Crushed’ instarten verandert het podium in een vuurzee. Omringd door tientallen meters vuur neemt de band het over, opbouwend naar een epische climax. Wanneer ‘Crushed by the fists of God’ door de speakers blaast, blazen er nogmaals gigantische vuurvlammen vanaf het dak en de zijkant van het podium de lucht in. Vuur, meer vuur, nog meer vuur.

Publieksinteractie

Dat de band een geweldige show gaf, is al wel duidelijk, voor de show van je leven is er echter nóg iets nodig: publieksinteractie. En of dat die er was! Moeiteloos zingt en springt het publiek de riffs mee, aan crowdsurfers kwam geen einde en ook de circle pit was in vorm. Frontman Winston leek het hiermee eens, en besloot tijdens ‘Idols and Anchors’ dat je prima kan zingen vanuit de pit. Precies die energie uitwisseling tussen de band en het publiek, is wat het een onvergetelijk optreden maakte. En misschien wel het beste optreden van Parkway Drive ooit. 

Heeft Parkway Drive jou met deze set kunnen overtuigen? Breng dan je stem op ze uit in de Festivalacts top 100!

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 15-18 juni 2023
Line-up
Machine Head
Guns N' Roses
Disturbed
Tickets Niet meer beschikbaar.