Advertisement

Olivia Rodrigo in 2024 naar Nederland en België

Poppunk is terug en dat mag volgend jaar gevierd worden met de nieuwe tour van Olivia Rodrigo. De Amerikaanse zangers komt volgend jaar naar de Ziggo Dome en het Sportpaleis.

Vandaag maakt Olivia Rodrigo bekend dat een nieuwe tour in het verschiet ligt. Dat doet ze met haar splinternieuwe album GUTS op zak. De plaat kwam vorige week vrijdag pas uit. Hoewel menig fan nog bezig is met alle songteksten te leren, volgt nu al de aankondiging van een mooie reeks concerten.

Olivia Rodrigo zal voor haar GUTS World Tour een flink aantal shows weggeven, waarvan (tot nu toe) één in België en één in Nederland. De concerten vinden respectievelijk plaats op 22 en 24 mei 2024 met Remi Wolf als voorprogramma. Genoeg tijd dus om alle liedjes van buiten te leren.

Zestig miljoen luisteraars

Het is bijna niet te geloven dat Olivia Rodrigo pas twee jaar geleden doorbrak met haar wereldhit ‘drivers license’. Ondertussen heeft de zangers, die ook bekend is vanwege haar carrière als actrice, maandelijks meer dan 60 miljoen luisteraars op Spotify. Alles wat Rodrigo aanraakt verandert in goud, lijkt het. Haar liedjes worden gebruikt voor menig filmpje op TikTok. Ook haar allernieuwste nummers zoals ‘vampire’ en ‘bad idea right?’ zijn oorwurmen van de bovenste plank.

In haar korte carrière heeft de zangeres al een paar mooie mijlpalen op haar naam staan. Vorig jaar bracht Olivia Rodrigo nog een bezoekje aan de Lage Landen met haar ‘Sour’ tour. [Ondertussen is de zangeres van een maatje AFAS Live en Vorst Nationaal naar de grotere podia gegroeid.] Wat betreft festivals is ze een nieuwkomer, al mocht ze in 2022 wel al optreden op Glastonbury. De aankondiging van een reeks zaalshows maakt de komst naar festivals in de Benelux minder aannemelijk, maar wie weet wat er nog voor ons in petto ligt.