Afsauzen met NTO en Kölsch op Awakenings ADE Sunday 2023

ADE 2023
Photo credit: AM / Awakenings

Zondag, de laatste dag van de marathon die Amsterdam Dance Event 2023 heet, is voor vele festivalgangers de ultieme brakdag in bed of op de bank. Of ze kiezen voor een zachte landing op het gratis event ADE Hangover op de NDSM-werf. Maar voor de ware Rupsje Nooitgenoeg staan er nog tal van knalfeesten op de planning. Zo ook op de zondagmiddag en -avond in de Gashouder.

Awakenings is al jaren een begrip in de internationale technoscene en daarom ook groots aanwezig op Amsterdam Dance Event 2023. Negen verschillende events op twee locaties met een keur aan grootse namen op de line-ups, waaronder Joris Voorn, Reinier Zonneveld en Amelie Lens. Festileaks was aanwezig op het allerlaatste Awakenings event van deze ADE-editie. Dit waren de hoogtepunten.

NTO

Anthony Favier, beter bekend als NTO, maakt op Awakenings zijn tweede opwachting op Amsterdam Dance Event 2023. De uit Marseille afkomstige producer stond op vrijdag 20 oktober al in de nacht in Westerunie op Pleinvrees. Samen met Worakls en Joachim Pastor startte NTO in 2013 Hungry Music. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een internationale artiest met miljoenen streams op nummers als ‘Invisible’ en ‘La clé des champs’.

In de Gashouder staat de Fransman al in de middag op het programma, waar hij duidelijk zijn set afstemt op het Awakenings-publiek door de beats in zijn muziek toch wat harder aan te zetten. Hij bouwt zijn tracks op met diepe bassen en analoge melodieën en heeft een stijl die misschien nog het meest aan Paul Kalkbrenner doet denken. Terwijl we ons mee laten voeren op de muzikale golven die hij creërt in de ronde zaal, kijken we naar een gedigitaliseerd beeld van NTO met een aura van rode pixels.

ADE 2021 Kölsch
Photo credit: Amsterdam Dance Event

Kölsch

De Deense Kölsch, altijd te herkennen aan zijn hoed, weet overal waar hij komt een ongekend feest neer te zetten. De dj en producer, die op festivals over de hele wereld menig headline-positie inneemt, neemt op Awakenings het stokje over van Stephan Bodzin om 19:00 en staat binnen een mum van tijd keihard te dansen achter zijn dj-gear.

Het werkt aanstekelijk, de ruimte achter de dj staat al snel vol met dansende mensen in het bezit van een backstage-bandje. Maar ook op de vloer vóór de dj booth staat het publiek al snel met handen in de lucht te dansen. Hits als ‘Grey’ en de remix van ‘Mind Dimension’ van Tiga zorgen voor euforische momenten in de anderhalf uur durende set, waardoor we bijna vergeten dat we na Kölsch nog verder kunnen dansen op Mind Against.

Een visueel spektakel

Zoals we inmiddels kunnen verwachten van Awakenings, worden ook onze ogen getrakteerd. Het visuele spektakel speelt zich niet slechts rond het podium af middels schermen. De gehele koepel van de Gashouder is voorzien van led-strips en in het midden hangt de enorme discobal omgeven door een lichtgevende koepel.

Regelmatig komt de bal naar beneden en wordt er vanaf diverse kanten lichtstralen op geprojecteerd die uiteenspatten in een hemel van groene sterren. Tel daarbij vuurwerk, CO2-kanonnen en vlammenwerpers bij op: je zintuigen krijgen geen enkele seconde rust. Het zorgt in samenspraak met de muziek voor een perfecte afsluiting van het Amsterdam Dance Event 2023.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2023

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 18-22 oktober 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.