Deep Purple maakt eerste Europese tourdata 2024 bekend

Deep Purple Hellfest 2022
Photo: Ian Geerts (@_mortus) / Festileaks

De legendarische Britse rockband Deep Purple kondigt twee festivaloptredens aan. In juni en juli 2024 speelt de groep in Spanje en Bulgarije. Daarmee zijn ze ook direct kanshebber voor Bospop en Graspop dat in dezelfde periode plaatsvindt.

De laatste tour van Deep Purple zit er nog maar net op. In juni en juli speelden de Britten een hele lading festivals en concerten in Europa, Nederland en België werden hierbij overgeslagen. Wellicht heeft dit te maken met een mogelijke doorkomst op Bospop 2024 en Graspop Metal Meeting 2024. Het Limburgse Bospop wist Deep Purple in 2004 al eerder te boeken, terwijl de band al drie maal op Graspop stonden, in 2017, 2019 en 2022.

Deep Purple

Eigenlijk behoeven legendarische bands geen inleiding. Bij Deep Purple is een kleine bijsluiter echter niet overbodig. De band ontstond in 1968, en heeft gedurende de lange geschiedenis een waslijst aan oud-leden verzameld. Een deel van deze oud-leden treedt nog altijd op. Zo speelt oud bassist Glenn Hughes zelfs sets met enkel Deep Purple covers, op zijn Classic Deep Purple Live tour. Ook (oud) leden Ian Paice, Joe Lynn Turner en Ritchie Blackmore touren nog, inclusief Deep Purple covers. De band die volgend jaar als Deep Purple Europa zal touren bestaat uit Ian Gillan, Ian Paice, Roger Glover, Simon McBride en Don Airey, allen al geruime tijd lid van de band.

Verwacht jij de heren op Bospop 2024 te zien? En mogen ze wat jou betreft toegevoegd worden aan het lijstje kanshebbers voor een headline-spot op Graspop 2024? Speculeer verder op het Festileaks Forum. In het GMM 2024-topic en het Bospop 2024-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? Neem dan een kijkje in onze Festifans WhatsApp-community.

Bospop Logo

Bospop 2024

Locatie
Nederland
Weert, Nederland
Datum 12-14 juli 2024
Line-up
Toto
The Waterboys
Zucchero
Tickets Kopen