Festileaks tipt: Live @ ADE 2023

De improset van ‘STOOR’ in Paradiso – onder leiding van de Nederlander Speedy J – maakte zaterdag het meeste indruk.

De festivalzomer mag dan voorbij zijn, dat betekent niet dat de festivalwereld helemaal stil staat. Van 18 tot en met 23 oktober staat onze hoofdstad weer in het teken van Amsterdam Dance Event 2023. Van heinde en ver komen er dj’s en acts naar ons land. Live-acts zijn ook van de partij. Dit zijn de tips van Festileaks!

Mezerg

Woensdag 18 oktober – Paradiso

Mezerg kan eigenlijk alles wel, hij is een pionier op het gebied van moderne muziektechnologie en een van de meest creatieve muzikanten die je kunt zien op Amsterdam Dance Event 2023. Wanneer hij verbonden is met zijn talrijke instrumenten, maakt hij elektronische muziek uit onverwachte elementen, met ritmes die variëren van funk tot acid techno, improviserend met keyboards en effectpedalen kom je ogen en oren te kort. Zijn shows liggen ergens tussen housemuziek en een akoestisch optreden en afgelopen zomer stond de artiest nog op Lowlands. Dansen gegarandeerd!

Kraak & Smaak

Donderdag 19 oktober – Melkweg

Het is een speciaal jaar voor het trio Kraak & Smaak, de act bestaat namelijk 20 jaar. Die verjaardag komen ze vieren op ADE 2023. De shows van dit jaar zitten bomvol speciale gastoptredens en extra bandleden. Met die versterkingen nemen ze je mee door hun hele songcatalogus vol funk, disco, soul en elektronica. Dit gaat een heel speciaal optreden worden dat kan niet anders.

MEUTE

Donderdag 19 oktober – Concertgebouw

Zeg je live dansmuziek, dan zeg je bijna automatisch al MEUTE. De Duitse fanfareband heeft de afgelopen jaren al heel veel festivals plat gespeeld. In hun iconische rode jasjes brengen ze ene na de andere house- en technoklassieker ten gehore. Daarnaast hebben ze vorig jaar nog een album gedropt, dus daar zullen ze vast ook wat bangers van spelen. Laat je, bijna letterlijk, van je sokken blazen door deze muzikanten op Amsterdam Dance Event 2023.

Fatima Yamaha

Zaterdag 21 oktober – Parallel

Zonder Bas Bron, was De Jeugd Van Tegenwoordig nooit wat geworden (#hottake). Onder zijn alias Fatima Yamaha timmert hij ook al jaren aan de weg. Zijn klassieker ‘What’s A Girl To Do’ hoor je op menig festivalcamping voorbij komen en het deuntje krijg je het hele weekend niet meer uit je kop. Tijdens deze liveset laat hij zich inspireren door de 2Doc ‘Onzichtbaar’, dat gaat over schoonmakers. Een mooie show waar twee vormen van kunst bij elkaar komen.

Speedy J Presents STOOR

Zaterdag 21 oktober & zondag 22 oktober – Paradiso

Tijdens ADE 2023 kun je Speedy J Presents STOOR alweer voor de derde keer zien. De afgelopen twee edities waren stijf uitverkocht en dat was niet zonder reden. 3voor12 noemde de show het onbetwiste hoogtepunt van het festival vorig jaar. Het project is een volledig geïmproviseerde jam tussen afwisselende muzikanten, onder leiding van technoproducent Speedy J. Scenografie, belichting en een team van videokunstenaars worden geregisseerd door ruimtelijk ontwerper Karl Klomp. Door speciale schermen en camera’s lopen licht, beeld en geluid volledig in elkaar over.

Reinier Zonneveld

Zondag 22 oktober – Ziggo Dome

KARREN MAAR! Deze ADE 2023 staat Reinier Zonneveld natuurlijk ook op de line-up. Inmiddels is hij misschien wel de bekendste dj van Nederland. In de Ziggo Dome pakt hij uit met een live b2b special. Zo draait hij samen met onder meer Nina Kraviz en zijn vriendin Kiki Solvej. Zin om Amsterdam Dance Event met een gigaknaller af te sluiten? Dan kan dit feest niet op je lijst ontbreken

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2023

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 18-22 oktober 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.