Advertisement

Goldband lanceert eigen werkschoen met stalen neus

Met een heuse modeshow presenteert Goldband de volgende stap in hun daverende succes: een eigen schoen mét stalen neus. Niet alleen modieus, maar ook gewoon lekkâh praktisch.

Op maandagavond was het na sluitingstijd nog verrassend druk in de Bouwmaat te Den Haag. Niet met klussers die een schroevendraaier of verfkwast waren vergeten, maar wel met drie voormalig stukadoors en consorten. Door het succes van Goldband in de afgelopen jaren zou je bijna vergeten dat de heren eerder hun brood verdienden met het afwerken van stucwerk. Nu zijn ze terug in hun voormalig tweede huis om de nieuwste samenwerking te onthullen.

Met Steel Blue, een Australisch merk dat veiligheidsschoenen maakt, werkten Milo, Karel en Boaz twee jaar lang om het perfecte schoeisel te ontwerpen. Het resultaat? Een stijlvolle doch stevige schoen die ‘de dansvloer naar de bouwplaats brengt, en vice versa‘. Het item was voor het eerst te bewonderen door een beperkt gezelschap in de Bouwmaat.

Lancering Goldband x Steel Blue; de nieuwe werkschoenen ontworpen door Goldband. Foto: Lex van Lieshout via Steel Blue.

Radslagen en danspasjes

De oplettende kijker (en luisteraar) had de schoenen van Goldband deze zomer al kunnen spotten. Op de Zwarte Cross maakte de Haagse groep de samenwerking bekend en droegen ze het mode-item al trots aan de voeten. Alsof die onthulling nog niet spectaculair genoeg was, hadden de mannen maandagavond een modeshow georganiseerd. Geheel in Goldbandstijl, want de catwalk moest nog in elkaar worden gezet en vastgetapet door de modellen. En de pakken stucgips – uiteraard van het merk Goldband – werden door de heftruck afgeleverd.

Vier modellen showen het stevige schoeisel. Het is blijkbaar niet alleen gemaakt om veilig mee te bouwen, maar ook om radslagen of ludieke danspasjes mee te maken. De werkschoen is antislip, maar shufflen kan prima. Is dit het perfecte win-win item om te dragen naar een festival?

Foto: Lex van Lieshout via Steel Blue.

160 designs

Wie een verkapt festivaloptreden verwacht tijdens deze onthulling, is aan het foute adres. In de groothandel met bouwmaterialen zijn voornamelijk bouwfluencers aanwezig. Die komen niet voor hits als ‘Noodgeval’ of ‘Witte Was’, maar voor een goede werkschoen. Daar is flink wat moeite in gaan zitten, want er waren maar liefst 160 designs aangeleverd. Uiteindelijk is de zwart-beige schoen met groene en gele details het eindproduct. De kleuren verwijzen naar hun thuisstad Den Haag.

Of de heren het stukadoren wel eens missen nu ze een nieuw leven als Nederpop hitkanon hebben? “Ja, ik mis het wel,” vertelt zanger Milo Driessen. Maar Boaz en Karel verkiezen liever het sterrendom. “Om vijf uur opstaan is niets voor ons.” Gelukkig kan Goldband nog herinneringen ophalen aan die tijd met hun nieuwe schoen. Er zijn 600 stuks beschikbaar; een echt collector’s item dus. Maxim Hartman, presentator van de show, doet alvast een voorspelling: “Ze gaan fucking geld waard worden. Het zou zomaar kunnen dat dit over vijf jaar de volgende crypto wordt.”