Green Day knutselt aan website: nieuws op komst?

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Twee nieuwe domeinnamen, leaks van de gitaar technicus en gloednieuw werk bij een optreden in Canada. Een nieuw album van Green Day lijkt een zekerheid, misschien in combinatie met een festivaltour door Europa?

Fans speculeren al maanden over een nieuw Green Day album. Sinds de band op 16 juli op het festival FEQ verraste met het nieuwe nummer ‘1981’, heeft het de afgelopen maanden systematisch meer informatie de wereld in geslingerd. Al een dag na het optreden, wist de gitaar technicus in een gelekt Instagram bericht het volgende te melden: “Ze gaan binnenkort met de voorbereiding voor de nieuwe album promotie beginnen. Wordt te gek”. En bij een nieuw album, hoort een tour.

Nieuwe domeinnamen

Gedurende de maanden hierop volgend werden de geruchten van een naderend nieuw album alsmaar sterker. Het album zou nog dit jaar uit moeten komen. Thematisch is er inmiddels meer bekend, 20 september werd de domeinnaam https://isgreendayawake.com/ gevonden:

Screenshot van https://isgreendayawake.com/
Screenshot van https://isgreendayawake.com/

In deze lijn is 1 oktober de domeinnaam https://www.theamericandreamiskillingme.com/ gevonden. De website is niet veel meer dan een 17 seconden durend filmpje van een man die een steen door de ruit, richting de camera gooit. Ook kan je je hier registreren voor een wake up call. 1+1=2, Green Day is ontwaakt uit de Amerikaanse droom.

Fast forward naar vandaag, de website van de Amerikanen is geüpdatet. De pagina laat alleen een dystopisch zwart-wit plaatje zien, dat rechtstreeks uit ‘The Walking Dead’ lijkt te komen. Op de achtergrond zien we wat lijkt op zombies tegen een deur geplakt. Op de voorgrond de bandnaam. Het thema voor wat hoogstwaarschijnlijk een nieuw album gaat zijn, lijkt hiermee de dystopische wereld waarin wij leven.

Screenshot van https://greenday.com/
Screenshot van https://greenday.com/

Tourplannen

Eerst nieuw materiaal spelen, vervolgens een nieuw album teasen, deze uitbrengen en ten slotte een tour ter promotie. Het klinkt logisch, dus waarom niet? De Amerikaanse punkrockband speelde vorig jaar tijdens de Hella Mega Tour in Nederland en België geen festivals, maar twee concerten. Met een nieuw album op komst, lijkt de weg dus open naar een Europese festivaltour, met misschien wel passages op Pinkpop 2024 en Rock Werchter 2024.

Verwacht jij ook een Europese festivaltour van Green Day? En zie je ze graag op Pinkpop, waar ze voor het laatst in 2017 acte de presence gaven? Of misschien wel op Rock Werchter, waar we de band voor het laatst in 2013 konden bewonderen? Praat mee op het Pinkpop 2024-topic en het Rock Werchter 2024-topic op het Festileaks Forum.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je een speciale groep specifiek gericht op fans van Pinkpop.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen