Advertisement

MTV Europe Music Awards 2023 in Parijs afgelast

Photo: Nicko Guihal

De MTV Europe Music Awards, die plaats zouden vinden op 5 november 2023 in Parijs, zijn afgelast. Organisator Paramount heeft besloten het evenement uit te stellen naar november 2024. Ze verwijzen naar de huidige wereldcrisis en veiligheidszorgen als de primaire redenen.

De beslissing om de prijsuitreiking te verzetten kwam voort uit zorgvuldige overwegingen. De organisatie heeft de keuze gemaakt “uit een overvloed aan voorzichtigheid,” aldus een verklaring van Paramount. De huidige gebeurtenissen, met name het aanhoudende conflict tussen Israël en Hamas, werd genoemd als een belangrijke factor in deze moeilijke beslissing.

Veiligheid boven vieringen

Duizenden medewerkers, crewleden, artiesten, fans en partners over de hele wereld zouden afreizen naar Parijs. De organisatie vindt het niet verantwoord om deze groep te laten overvliegen vanuit iedere hoek van de wereld. Daarnaast staan de MTV Europe Music Awards bekend voor de jaarlijkse viering van muziek wereldwijd. “Gezien de volatiliteit van de wereldgebeurtenissen, waaronder het escalerende conflict in Israël en Gaza, voelt het niet als een tijd voor een wereldwijde viering,” lichtte de verklaring van Paramount toe. In plaats daarvan benadrukt de organisatie dat de focus nu moet liggen op rouw en respect voor de duizenden verloren levens.

Vooruitzicht naar 2024

Hoewel de annulering ongetwijfeld tot wereldwijde teleurstelling onder fans en artiesten zal leiden, is er begrip dat de veiligheid en het welzijn van iedereen die bij het evenement betrokken is, voorop moet staan. Onder andere David Guetta, REMA en Thirty Seconds To Mars zouden dit jaar in Parijs optreden. Ondanks dat er dit jaar geen fysieke MTV EMA editie in zit, is het alsnog wel mogelijk om online te stemmen op jouw favoriete artiesten. Het stemproces zal doorgaan en de winnende artiesten zullen alsnog hun MTV EMA Award in ontvangst nemen. De award show zal terugkeren in november 2024.