Blijf verbonden: Tips voor het maximaliseren van batterijduur op festivals

Lowlands 2023, photo credit: Nikki Born / Festileaks

Je staat op een festival, omringd door dikke beats en een bruisende menigte. Plotseling krijg je een gevreesde melding: “Batterij bijna leeg.” Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Maar geen paniek: we hebben een paar slimme tips om ervoor te zorgen dat jouw smartphone een festival van begin tot eind doorkomt, zowel voor iPhone- als Android-gebruikers.

Een goed begin is het halve werk

Voordat je het festivalterrein betreedt, neem je best even de tijd om je smartphone te optimaliseren. Sluit onnodige apps af, verminder de helderheid van je scherm en overweeg de energiebesparingsmodus in te schakelen. Dit zijn alvast een paar kleine aanpassingen met een grote impact op je batterijduur.

Schakel onnodige functies uit

Veel apps streven ernaar je continu up-to-date te houden. Om dat te bereiken, voeren ze constant kleine taken uit op de achtergrond. Hierdoor blijft je telefoon de hele dag door druk met het verwerken van kleine stukjes informatie. Het uitschakelen van deze functie voor bepaalde apps, of zelfs voor alle apps, kan aanzienlijk bijdragen aan de levensduur van je batterij. Het is wel raadzaam om zorgvuldig te overwegen welke apps je deze achtergrondfunctie ontneemt, vooral als er apps zijn waarvan je altijd direct informatie wilt ontvangen, zoals bijvoorbeeld WhatsApp.

Ook wil je telefoon standaard graag al je apps updaten op het moment dat er updates beschikbaar zijn. Hier valt natuurlijk iets van te zeggen aangezien updates ervoor zorgen dat alles goed blijft werken. Het is dan ook mogelijk om deze functie tijdelijk uit te schakelen op jouw telefoon. Let dan wel op dat je deze functie niet vergeet om weer aan te zetten, dit bevordert namelijk de bescherming van jouw telefoon. 

Kies voor offline modus

Festivals zijn dé plekken om je even af te schermen van de echte wereld, dus waarom niet je telefoon ook offline zetten? Laat de virtuele wereld even voor wat het is en schakel over naar offline modus. Hiermee verminder je niet alleen het energieverbruik van je telefoon, maar geniet je ook meer van het moment zonder constante meldingen en afleidingen. Je zult versteld staan hoeveel langer je telefoon meegaat!

Matig met social media

We begrijpen dat je die epische festivalmomenten wilt delen, maar constante updates op sociale media slurpen je batterij leeg. Matig het gebruik van apps zoals Instagram, Facebook en Snapchat om je batterijvermogen te sparen. Jouw foto’s kunnen wachten, maar het festival moment niet!

Eenvoudig jouw batterij weer opladen

Uiteraard begrijpen we dat het niet altijd mogelijk is om jouw telefoon offline te zetten. Wil jij nou graag alsnog veel gebruik maken van jouw telefoon tijdens een festival, maar ben je bang dat je batterij het toch niet volhoudt met deze tips?

Overweeg dan om gebruik te maken van een powerbank. Deze gadgets zijn ontzettend handig om je smartphone onderweg weer op te laden. Er zijn zelfs powerbanks die je kunt bevestigen aan de achterkant van je smartphone, namelijk MagSafe powerbanks!

MagSafe wordt voornamelijk gebruikt voor iPhone gebruikers, zo kan je eenvoudig een iPhone hoesje met MagSafe functie gebruiken. Sinds een tijdje is het ook mogelijk om MagSafe hoesjes te vinden voor Samsung telefoons. Zo maak jij draadloos opladen een fluitje van een cent.

Laat je batterij je festival plezier niet verpesten. Volg deze uitgebreide tips, dans tot de zon opkomt, en deel je favoriete festivalmomenten zonder die gevreesde lege batterij-melding!