Tour LCD Soundsystem van start, dit kunnen we verwachten op DTRH 2024

BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Ze zijn los, LCD Soundsystem is begonnen aan de zomertour van 2024. Vanuit Amerika verplaatsen ze zich langzaam naar Europa. Deze rondgang brengt de band ook langs de Groene Heuvels. Wat kunnen we verwachten van de headlineshow op de vrijdag van Down The Rabbit Hole 2024?

LCD Soundsystem is de band rondom frontman James Murphy. Sinds de oprichting in 2002 in New York, combineert de groep elementen van dance-punk, post-punk, new wave en disco in zijn liedjes. Op festivals zijn ze altijd graaggeziene gasten, zo stond de band eerder onder meer op Lowlands 2016 en Best Kept Secret 2018. Op Down The Rabbit Hole 2024 maakt LCD Soundsystem komend seizoen zijn debuut. Daarbij is het ook nog eens hun eerste festivalshow van dit jaar, bijzijn is meemaken.

Geweldige livereputatie

LCD Soundsystem is niet voor niets een welkome gast op vele festivals. De band heeft over de jaren een ijzersterke livereputatie opgebouwd. Zoals je ziet in de video hierboven, staat het podium vol met muzikanten. De livesets worden aangevuld met extra percussie zodat er nóg meer gedanst kan worden. Muzikaal valt er dus heel veel te beleven.

Daarnaast zijn de shows ook een visueel spektakel. James Murphy is een frontman waar je naar blijft kijken. Hij dartelt over het podium en zingt elke noot uit volle borst. Verder wordt de show ook nog aangevuld met een gi-gan-tische discobal. De band speelt tot laat door, dus die discobal komt goed van pas in de duisternis.

Sterke setlist

Waar is een band zonder een goede setlist? Helemaal nergens natuurlijk. LCD Soundsystem heeft dit ook uitstekend begrepen, dat verraadt de setlist van de meest recente shows wel. ‘Get Innocuous’ is een lekkere setopener, de basslijn en synths komen langzaam en pulserend op gang. De eerste voetjes gaan hier gegarandeerd al van de vloer.

Via andere hits zoals ‘Daft Punk Is Playing At My House’ en ‘New York, I Love You But You’re Bringing Me Down’, kom je uiteraard uit bij de vaste setafsluiter ‘All My Friends’. Het 7 minuut 50 lange epos is het perfecte einde van een optreden. De constant herhaalde pianonoot, de dansbare drums en een collectief meebrulmoment wanneer James Murphy “Where are Your Friends Tonight?!” inzet. De ultieme uitnodiging om je vrienden te verliezen in de nacht van Down The Rabbit Hole 2024. Is het al juli?

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2024

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.