Graspop 2024 strikt Bring Me The Horizon en Avenged Sevenfold

Bring Me The Horizon
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Bring Me The Horizon en Avenged Sevenfold komen naar Graspop 2024. De bands voegen zich bij de reeds aangekondigde headliners TOOL, Judas Priest en Five Finger Death Punch, en sluiten zaterdag beiden een hoofdpodium af.

Daar is alweer de volgende aankondiging voor Graspop Metal Meeting 2024. Het hing al even in de lucht. Bring Me the Horizon en Avenged Sevenfold zijn reeds aangekondigd als headliner op een aantal Europese festivals in dezelfde periode. Bring Me The Horizon op onder andere Hurricane 2024 en Southside 2024 in Duitsland en Rock For People 2024 in Tsjechië. Avenged Sevenfold had al 6 data staan, waaronder Rock am Ring 2024 en Download 2024. Nu weten we dat ze volgend jaar dus ook op de Belgische festivalweide in Dessel te aanschouwen zijn.

Bring Me The Horizon optreden
Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Bring Me The Horizon

Oli Sykes en co. kennen een oorsprong in de deathcore. Count Your Blessings en Suicide Season zijn inmiddels ware klassiekers binnen het genre. Wie echter een blik werpt op albums die hierop volgden, zoals Sempiternal en That’s The Spirit ziet dat verandering qua genre de enige constante is. Telkens weer loopt de band vooruit op de trends. Via een meer commerciële pop rock en elektronische rock geïnspireerde sound – vooral te horen op amo – vervolgen de Britten de weg nu weer richting de oude vertrouwde hardere sound. Ideaal voor een headline spot op Graspop.

Photo: Kameron Pollock

Avenged Sevenfold

De Amerikanen zijn minstens zo spannend. Haar eerste albums, Sounding the Seventh Trumpet en Waking the Fallen kenden nog een metalcore geluid. De albums werden goed ontvangen, en een definitieve doorbraak volgde bij het derde album City of Evil.  Stilistisch betekende dit een grote overgang, gedwongen door beschadigde stembanden bevatte het doorbraak album nog amper screams. Ook laat het album zien wat de band zo bijzonder maakt. In een tijd waarin de hitlijsten gedomineerd werden door 50 Cent en Mariah Carey wisten ze een hit te scoren met “Bat Country”.  Een 5 minuten lang progressief metal nummer, met een solo van een minuut. Veel meer dus dan een 13 in een dozijn metalcore bandje.

Fast forward naar vandaag is er (stilistisch) veel gebeurd. Met het selftitled album Avenged Sevenfold wisten de heren te bevestigen. Het hieropvolgende album Nightmare was weer keihard raak. Na een uitstapje richting mainstream metal met Hail to the King, wist de band in 2016 weer te verrassen met het zeer progressieve The Stage. Begin dit jaar kwam het meest recente album Life Is But a Dream… uit, wat met recht avant-garde metal genoemd mag worden. Een spannende headliner, en een mooie combinatie met Bring Me The Horizon.

Praat mee over Graspop 2024

Hoewel BMTH en A7X pas een van de eerste officiële aankondigingen zijn, denken ze op het officiële Festileaks Forum al meer van de line-up te kennen. Benieuwd? Praat en lees dan mee. Extra Graspop voorpret gegarandeerd!

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen