‘Limp Bizkit naar Pinkpop 2024’

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het lijkt erop dat Limp Bizkit naar Pinkpop 2024 komt. Festivaldirecteur Thijs Vogels van Jera On Air laat in een interview met de Limburger weten dat hij de band wilde boeken voor zijn festival, maar dat Pinkpop hier een stokje voor heeft gestoken.

Maandagochtend maakte Jera On Air 2024 de eerste namen bekend. Op de poster die het festival hierbij deelt, is een opvallend leeg vak te zien voor de zaterdagheadliner. Bij navraag van de Limburger bleek dit geen toeval: hier had eigenlijk Limp Bizkit moeten staan als het aan de organisatie lag.

Pinkpop wilde de band ook hebben en toen hield het voor ons op: daar kunnen we niet mee concurreren

Thijs Vogels, festivaldirecteur Jera On Air

In het interview zegt Vogels niet expliciet dat Pinkpop de band heeft vastgelegd. Toch insinueert hij met zijn uitspraak duidelijk dat Fred Durst en zijn band wel op de poster van Jera On Air hadden gestaan, als dit níét het geval was geweest.

De organisatie van Pinkpop heeft vooralsnog niet gereageerd op de geruchten die het interview heeft aangewakkerd. Hopelijk krijgen we snel officieel nieuws uit Landgraaf.

Limp Bizkit

Limp Bizkit zit voor de verandering niet zelf achter deze opschudding; haast de omgekeerde wereld voor een band die zichzelf promoten tot een kunst heeft verheven. Het brein hierachter is frontman en enfant terrible Fred Durst. Sinds de oprichting in de jaren ‘90 weet hij de band te laten groeien door simpelweg alles te doen voor aandacht. Het bezorgde de band een boel haat, wat de populariteit op de langere termijn enkel deed groeien.

Fast forward naar nu, krijgt de band een hoop minder haat. Toch is de band nog altijd relevant. Afgelopen zomer speelde de band op festivals als Pukkelpop en Rock am Ring. Volgend jaar lijk je de band te kunnen aanschouwen op de festivalweide van Pinkpop.

Pinkpop 2024 line-up

Zie jij Limp Bizkit graag terug op Pinkpop? En wie verwacht jij nog meer op de line-up? Discussier en speculeer mee op het Festileaks forum. In het PP 2024-topic wordt er lustig op los gepost.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je een speciale groep specifiek gericht op fans van Pinkpop.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen