Massive Attack, KAYTRANADA en meer naar Deens festival tijdens Best Kept Secret 2024

Massive Attack

In hetzelfde weekend als Best Kept Secret 2024 staan Massive Attack en KAYTRANADA op het Deense Northside 2024. Komen ze eindelijk ook eens naar Best Kept Secret?

Best Kept Secret 2024 heeft nog altijd geen namen aangekondigd voor de aankomende editie. Voor de potentiële headliners hebben we alvast een geruchtenoverzicht opgesteld. Nu dienen zich twee nieuwe interessante namen aan voor een plekje op de line-up van BKS 2024. Zowel Massive Attack als KAYTRANADA zijn aangekondigd voor Northside 2024. Het Deense festival vindt in hetzelfde weekend als Best Kept Secret plaats, enige overlap in de line-up is dus te verwachten.

Massive Attack

De Britse trip-hop formatie stond nooit eerder op BKS. In zowel 2020 als 2021 zouden ze het festival headlinen, vanwege de pandemie ging dit niet door. Met een doorkomst op Northside in hetzelfde weekend, zit het er dik in dat Massive Attack dit jaar eindelijk eens op het festival staat. Als headliner.

Hoog tijd dus om de heren nog even verder te introduceren. Massive Attack werd in 1988 opgericht in Bristol. Huidige leden Robert “3D” Del Naja, Adrian “Tricky” Thaws en Grand “Daddy G” Marshall zijn allemaal vanaf de oprichting verbonden aan het collectief. Live worden zij aangevuld door liefst acht tourleden.

Een aantal jaar na de oprichting, in 1991, wist het collectief haar eerste album Blue Lines te produceren. De single van dit album ‘Unfinished Sympathy’ werd in een poll van The Guardian verkozen tot het op negen na beste nummer ooit geschreven. Aan populariteit geen gebrek. Verrassend genoeg werd het nummer dus verkozen boven ‘Teardrop’ dat in 1998 uitkwam. En inmiddels veel populairder is.

Fast forward naar het heden is de band nog altijd van headliner formaat. De laatste doorkomst in Nederland dateert alweer terug naar 2019, toen ze in de AFAS stonden. In 2020 en 2021 ging het optreden op BKS niet door, in 2022 heeft de band alle shows geannuleerd wegens ziekte van een bandlid. De laatste keer dat Massive Attack op een Nederlands festival stond is nog langer geleden: 2014, op Pitch. Hoog tijd dus voor een Nederlandse festival doorkomst, op BKS.

Speculeer verder over Best Kept Secret 2024

Zie jij Massive Attack en KAYTRANADA graag langskomen op BKS? En denk je al te weten wie er volgend jaar naar Hilvarenbeek afreizen? Meng je dan in de discussie op het Festileaks forum. In het BKS 2024-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je een speciale groep specifiek gericht op fans van Best Kept Secret.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Kopen